autor:

Truedelights

» » Prajituri

Semilune insiropate

Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 mai 2010

Ingrediente
Blat:, 4 oua, 8 linguri zahar, 4 linguri ulei, 10 linguri lapte, un praf de copt, o esenta vanilie, 10 linguri faina, Sirop:, o cana zahar, o cana apa, zeama de lamaie, o esenta de vanilie, Decor:, 100 g nuca de cocos

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

45 voturi

Mod de preparare

Pentru blat : se separa ouale.Se bat albusurile cu zaharul apoi se adauga galbenusurile,uleiul,esenta, praful de copt amestecat cu faina si se amesteca usor.Ne va iesi un aluat ca de chec pe care il vom coace 20-25 minute in tava de la aragaz- unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Pentru sirop: punem pe foc apa cu zaharul si lasam sa fiarba pana se ingroasa putin. Oprim focul si adaugam esenta si zeama de la o jumatate de lamaie.
Daca iti place gustul mai acrisor poti pune zeama de la o lamaie intreaga :)

Cand blatul s-a racit incepem sa taiem din el mici semilune ajutandu-ne de o forma rotunda sau de un pahar
cu gura mai ascutita.

Luam fiecare semiluna si o trecem prin siropul caldut apoi prin nuca de cocos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Semilune insiropate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 3 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Tabacu_Gabriela

    Tabacu_Gabriela (Maestru bucatar):

    Au iesit foarte bune,insa la prima tava am uitat sa adaug praful de copt. Dar....acelea au fost preferatele copiilor.

  • elise (Chef de cuisine):

    Am incercat si eu reteta, au iesit f bune, darrrr, urmatoarea mentiune: mie mi s-a parut prea dulce siropul cu 1 cana de zahar si 1 de apa, data viitoare probabil ca pun zahar mai putin. In rest, sunt delicioase, eu le-am dat si prin miez de nuca macinat, si zahar cu scortisoara.

  • mary (Chef de cuisine):

    excelenteeee si foarte simplu de facut!!!!:*

  • 19 comentarii

  • Paun Madalina , 28 decembrie 2014

    :)

  • Liliana Enache , 05 noiembrie 2014

    putin cite putin in timpul baterii

  • Simona Andreea , 25 septembrie 2014

    spuneti-ne cand se adauga laptele???????

    • Elisabeta_Nitreanu

      Elisabeta_Nitreanu (Chef de cuisine) , 23 martie 2014

      multumesc pt.reteta,o voi incerca

    • Sabina_Duduman

      Sabina_Duduman (Maestru bucatar) , 19 februarie 2014

      Ffffffffffff bune, eu le-am facut in forma de inimioara pentru ca era ziua indragostitilor....dar siropul eu l-am facut cu 1 cana de apa si jum de zahar si jum lamaie, nu au iesit nici prea dulci dar nici acrisoare, erau ffff bune si nu au stat preamult in platou :-)

    • Simona Ojog , 16 februarie 2014

      ce fac cu laptele din ingrediente?

    • elise (Chef de cuisine) , 05 februarie 2014

      Am incercat si eu reteta, au iesit f bune, darrrr, urmatoarea mentiune: mie mi s-a parut prea dulce siropul cu 1 cana de zahar si 1 de apa, data viitoare probabil ca pun zahar mai putin. In rest, sunt delicioase, eu le-am dat si prin miez de nuca macinat, si zahar cu scortisoara.

    • Irina Corobea , 05 februarie 2014

      Am incercat si eu reteta, au iesit f bune, darrrr, urmatoarea mentiune: mie mi s-a parut prea dulce siropul cu 1 cana de zahar si 1 de apa, data viitoare probabil ca pun zahar mai putin. In rest, sunt delicioase, eu le-am dat si prin miez de nuca macinat, si zahar cu scortisoara.

    • Patrascu_Felix Si Lidia

      Patrascu_Felix Si Lidia (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2014

      arata delicios ,abia astept sa le fac si eu..

    • MIORLAICI

      MIORLAICI (Bucatar sef) , 17 ianuarie 2014

      bunicica...

    • Luciana , 10 noiembrie 2013

      Si laptele? unde se pune?

    • Luminita Panaite Luminita Panaite , 08 noiembrie 2013

      Ivan Simona-Gabriela da :) am incercat de multe ori sa le refac si abia astazi am gasit reteta si au iesit delicioase <3

    • Luminita Panaite Luminita Panaite , 08 noiembrie 2013

      daaaaaaaa :) acum

    • Ivan Simona-Gabriela , 08 noiembrie 2013

      :)

    • Adriana Luminita Buftea , 08 noiembrie 2013

      prima data am facut semilune dupa reteta data de mama ta, Ivan Simona-Gabriela

    • ivana (Bucatar) , 28 februarie 2013

      Ai uitat sa specifici cand trebuie adaugat laptele,eu una l am pus ultimul,in aluatul pentru blat.Minim de efort,maxim de gust!!

    • daiana

      daiana (Maestru bucatar) , 09 februarie 2012

      absolut delicioase !!! felicitari!!!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

      Minunate ca aspect, desigur si gustul e la inaltime!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

      Delicioase...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

45 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 10 linguri lapte
  • un praf de copt
  • o esenta vanilie
  • 10 linguri faina
  • Sirop:
  • o cana zahar
  • o cana apa
  • zeama de lamaie
  • o esenta de vanilie
  • Decor:
  • 100 g nuca de cocos

Raporteaza reteta

Retete
de Truedelights
Rata pe varza

Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Piersici

Piersici

Se amesteca bine zaharul cu uleiul , apoi se adauga restul ingredientelor si rezulta o coca moale

12 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Bombite cu visine

Bombite cu visine

Se pun pe foc apa cu zaharul si cacaua si se dau in clocot. Se lasa sa se raceasca. Biscuitii se

17 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Elisabeta_Nitreanu (Chef de cuisine)

multumesc pt.reteta,o voi incerca

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu mere / Tarte aux pommes