autor:

» » Prajituri

Semilune marmorate

Autor: florentina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: florentina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 mai 2010

Ingrediente
Blat, -6 oua, -12 lg.zahar, -12 lg.ulei, -12 lg.lapte, -12 lg.faina, -1 plic praf de copt(se amesteca in faina), -un praf de sare, , Glazura, -4-5 lg. zahar, -2 lg. cacao, -1 ou crud, -160 gr. margarina

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare:
Se freaca galbenusurile cu sarea si uleiul.Albusurile se bat spuma cu sarea si zaharul.Laptele se clocoteste,apoi se pune fierbinte peste albusuri si se adauga si galbenusurile,la final se adauga faina in ploaie.Inainte de a se baga la cuptor se pudreaza cu niste cacao,apoi cu o scobitoare se incorporeaza cat de cat cacaoa cat sa fie marmorat blatul la taiere.

Glazura:
Se fierb pe foc zaharul,cacaoa si margarina.Inainte de a clocoti(de a se topi margarina) se adauga si oul.
Se pune pe deasupra blatului si se orneaza cu nuca de cocos.Se taie sub forma de semilune cu un pahar.

In loc de glazura,semilunele pot fi pudrate cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Semilune marmorate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 30 mai 2010

    Cred ca iese buna daca te apuci de ea.

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • Blat
  • -6 oua
  • -12 lg.zahar
  • -12 lg.ulei
  • -12 lg.lapte
  • -12 lg.faina
  • -1 plic praf de copt(se amesteca in faina)
  • -un praf de sare
  • Glazura
  • -4-5 lg. zahar
  • -2 lg. cacao
  • -1 ou crud
  • -160 gr. margarina

Raporteaza reteta

Camelia Grosu

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Cred ca iese buna daca te apuci de ea.

Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu piersici