autor:

Fara foto

» » Prajituri

Semilune marmorate

Autor: florentina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: florentina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 mai 2010

Ingrediente
Blat, -6 oua, -12 lg.zahar, -12 lg.ulei, -12 lg.lapte, -12 lg.faina, -1 plic praf de copt(se amesteca in faina), -un praf de sare, , Glazura, -4-5 lg. zahar, -2 lg. cacao, -1 ou crud, -160 gr. margarina

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare:
Se freaca galbenusurile cu sarea si uleiul.Albusurile se bat spuma cu sarea si zaharul.Laptele se clocoteste,apoi se pune fierbinte peste albusuri si se adauga si galbenusurile,la final se adauga faina in ploaie.Inainte de a se baga la cuptor se pudreaza cu niste cacao,apoi cu o scobitoare se incorporeaza cat de cat cacaoa cat sa fie marmorat blatul la taiere.

Glazura:
Se fierb pe foc zaharul,cacaoa si margarina.Inainte de a clocoti(de a se topi margarina) se adauga si oul.
Se pune pe deasupra blatului si se orneaza cu nuca de cocos.Se taie sub forma de semilune cu un pahar.

In loc de glazura,semilunele pot fi pudrate cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Semilune marmorate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Placinta cu mere

Placinta cu mere

Se bat ouale intregi cu zaharul pana devine spuma, se adauga uleiul putin cate putin pana se incorporeaza.

6 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu branza si prune

Prajitura cu branza si prune

Punem faina intr-un bol si o amestecam impreuna cu drojdia si laptele caldut. Adaugam 50 g zahar,

1 vot    2 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 30 mai 2010

    Cred ca iese buna daca te apuci de ea.

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • Blat
  • -6 oua
  • -12 lg.zahar
  • -12 lg.ulei
  • -12 lg.lapte
  • -12 lg.faina
  • -1 plic praf de copt(se amesteca in faina)
  • -un praf de sare
  • Glazura
  • -4-5 lg. zahar
  • -2 lg. cacao
  • -1 ou crud
  • -160 gr. margarina

Raporteaza reteta

Camelia Grosu

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Cred ca iese buna daca te apuci de ea.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Papanasi cu dulceata de coacaze negre Papanasi cu dulceata de coacaze negre

Intr-un bol punem branza, galbenusurile, razatura de lamaie, zaharul vanilat, faina impreuna cu praful de copt. Separat batem albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine Prajitura cu visine

Albusurile se separa de galbenusuri, apoi se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu prune