Se face un aluat frantuzesc din 250 gr. unt, 250 gr. faina, jumatate pahar de apa, un praf de sare si o lingurita de ulei. Se intinde o foaie subtire de vreo 1/2 cm si se aseaza intr-o tava dreptunghiulara cu marginile joase, stropite cu apa. Se inteapa in mai multe locuri cu o furculita. Se da la cuptor la foc bun. Dupa ce s-a copt, se taie foaia in doua. Se aseza pe o jumatate crema de vanilie intr-un star de 2-3 cm; deasupra se pune cealalta foaie. Cu cutitul de cofetarie se indreapta marginea astfel incat crema sa nu iasa de loc afara dintre cele doua foi de aluat. Cu un cutit foarte taios, se taie prejitura in patrate egale, fara sa apasam. Se presara zahar pisat, si cu o spatula se aseaza prajiturile pe farfurie, unele langa altele.
Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromataReteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...
Ciorba de gaina cu taitei de casaPapricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...
Papricas de pui cu galuste de fainaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii