Sepiile se spala bine si se curata eventual de osul central(in cazul in care sunt proaspete),daca sunt congelate se dezghiata bine,se spala si se scurg;sardinele se curata de capete si de sira spinarii,se spala si se scurg;
Separat se toaca semintele de pin cu usturoiul,patrunjelul,piperul boabe si coaja de lamaie, pe un fund de lemn sau, se mixeaza la robotul de bucatarie;
Separat,se pune un fir de ulei de masline intr-o tigaie,se adauga hamsiile sarate,pesmetul si se amesteca bine pana la colorarea acestuia ,se adauga parmezanul iar in final am adaugat ingredientele tocate(mixate) prima;se dau de pe foc si se trece la umplerea sepiilor si a sardinelor;
Sepiile se umplu cu atentie pt ca sunt ft fragile,iar sardinele le-am umplut cu pesmetul pregatit,le-am rulat si cu o scobitoare am fixat sardina;
Am uns cu ulei o tigaie am asezat sepiile ,am presarat putin pesmet ,cate o foaie de dafin,si le-em copt cu capacul acoperit cam o jumatate de ora; la sfarsitr le-am stropit cu zeama de lamaie si le-am servit;

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii