autor:

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Serbet

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 aprilie 2009

Ingrediente
200 g zahar, 200 ml apa, 200 ml zeama de lamaie, coaja de la o lamaie, o lingura cu virf mascarpone

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Puneti la congelator un vas putin adinc, de 20-25 cm diametru , pentru ca serbetul sa înghete frumos si rapid.
Puneti zaharul si apa într-o cratita si aduceti-le la fierbere, apoi micsorati focul si
fierbeti în clocote mici, timp de 5 minute. Când lichidul se limpezeste si se îngroasa,
luati-l de pe foc si lasati-1 sa se raceasca 15 minute, apoi adaugati zeama si coaja
de lamâie. Adaugati mascarpone si amestecati pâna la omogenizare. Este foarte
important sa gustati când ajungeti în acest punct. Totul depinde de cât de acre sunt
lamaile; e foarte greu de dat niste cantitati exacte. Cantitatea de zahar recomandata
ar trebui sa fie suficienta. Daca însa serbetul e atât de acru încât va strâmbati
gustându-l, mai adaugati zahar.
Turnati serbetul în vasul înghetat si puneti-l din nou în congelator; lasati-l sa stea
cel putin o ora, apoi vedeti care e situatia. Daca serhetul a început sa înghete,
amestecati-l usor cu furculita. In urmatoarele 3 ore, procedati asa cam la o ora,
dupa care serbetul va fi gata. Poate fi pastrat la congelator doua zile, acoperit cu
folie de plastic daca-1 tineti mai mult, se vor forma cristale de gheata. Este un
deliciu servit ca atare, într-un hol sau un pahar, dar si acoperit cu un piure proaspat
de zmeura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Serbet" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Serbet de zmeura

Serbet de zmeura

Intr-un vas se acopera zmeura ( pe care am trecut-o sub jet de apa rece) cu cca 250 ml apa si se

6 voturi    0 comentarii
45 min
Spume si creme dulci
Orez cu lapte si serbet de afine

Orez cu lapte si serbet de afine

Puneţi laptele la fiert, spălaţi orezul şi îl lăsaţi în apă până laptele

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 200 g zahar
  • 200 ml apa
  • 200 ml zeama de lamaie
  • coaja de la o lamaie
  • o lingura cu virf mascarpone

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Retete

din Prajituri

Pandispan cu zmeura si mure Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale. Batem albusurile spuma cu 6 linguri de zahar. Batem si galbenusurile cu celelalte 2 linguri de zahar. Amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu prune si nuca