autor:

Vekas

» » Dulciuri diverse

SERBET DE CAPSUNI

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 iulie 2008

Ingrediente
160ml.apa,, 135g.zahar,, 1 kg.capsuni,, 2 linguri suc de lamaie,, 2 linguri lichior(optional)

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

10 voturi

Mod de preparare

1. Se pune apa si zaharul intr-un vas si se fierb impreuna pana ce zaharul s-a topit. Se ia de pe foc, se toarna intr-un alt vas, se acopera si se pune la rece in frigider. (cca. 1 ora)
2. Capsunile se spala, se curata de codite si se pun in blender. Pireul obtinut se pune intr-un vas mai mare, se adauga sucul de lamaie si lichiorul (optional). Se amesteca compozitia si se pune in congelator pana ce compozitia ingheata.
3. Siropul si pireul de capsuni inghatat se combina si se toarna compozitia intr-un vas de plastic, se acopera si se tine in congelator 3-4 ore.
4. Cand a inghetat bine, se scoate din congelator si se tine la temperatura bucatariei cca. 8 minute.
5. Se transfera compozitia in blender si se mixeaza pentru ca gheata formata sa se transforme in ace fine. Din nou se pune in congelator pentru 3 ore. Apoi se serveste.
Daca ti-a placut reteta noastra "SERBET DE CAPSUNI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu capsuni si caise

Tarta cu capsuni si caise

Se bat ouale cu praful de sare si zaharul foarte bine,apoi se adauga margarina si mirodeniile,iar

7 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Placinta cu branza aromata/Pasca fara aluat

Placinta cu branza aromata/Pasca fara aluat

Foile de placinta se scot de la congelator cu 1-2 ore inainte. Branza se piseaza cu furculita si

12 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gina Turcanu , 30 mai 2013

    Ai incucat retetele sau ai baut capsunata.

  • Fara foto

    Roxana , 17 iunie 2010

    Asta e un soi de inghetata de capsuni...

  • Fara foto

    stelu , 02 decembrie 2009

    nu este reteta de serbet...nu mai inventa

    • irina

      irina (Chef de cuisine) , 05 iunie 2009

      Nu cred ca aceasta reteta este de serbet!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

10 voturi

Ingrediente

  • 160ml.apa,
  • 135g.zahar,
  • 1 kg.capsuni,
  • 2 linguri suc de lamaie,
  • 2 linguri lichior(optional)

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Roxana

Asta e un soi de inghetata de capsuni...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele

Mod de preparare pentru branza de vaci dulce: Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins, se lasa cam doua zile, dupa care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate

Kulajul este un desert foarte gustos si aromat, el fiind de origine din Palestina, mai exact din orasul Nablus. Foile pentru kulaj sunt

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti cu merisoare pentru copii, fara zahar