autor:

Vekas

» » Dulciuri diverse

SERBET DE TRANDAFIRI

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 iunie 2009

Ingrediente
1 kg. zahar,, 300 g. petale de trandafiri,, sare de lamaie,, 1,5 l. apa

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

21 voturi

Mod de preparare

1.Se pune la fiert apa cu 200 g. petale de trandafirisi se lasa sa fiarba pana ramane 1 l. de lichid, se strecoara prin panza de tifon dubla.
2. Se fierbe din nou pana se leaga siropul si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit ,se freaca cu o lingura de lemn pana la schimbarea culorii, se adauga sucul de trandafiri obtinut prin frecarea cu sare de lamaie a 100 g petale, procedandu-se la presarea lor.
Se incorporeaza sucul pana la omogenizare. Se obtine un serbet delicios cu gust si parfum de trandafiri. 3.Pentru conservare, se va pune in recipiente de sticla, prin presare pentru a nu ramane goluri de aer. Deasupra se presara zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "SERBET DE TRANDAFIRI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clatite cu urda

Clatite cu urda

Sunt multe variante de clatite. Clatitele mele sunt fragede, pufoase si la fel de bune si reci. Cele

24 voturi    11 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Biscuiti cu migdale si ciocolata

Biscuiti cu migdale si ciocolata

Amestecam untul (la temperatura camerei) cu zaharul brun si cu oul. Adaugam esenta de migdale si

8 voturi    4 comentarii
5h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Madalina

    Madalina (Bucatar sef):

    Am pregatir serbet dupa reteta din Sanda Marin. Siropul se formeaza din 1 1/4 zahar si 3 pahare de apa de trandafiri, obtinuta prin fierberea timp de 15 min a 200 gr.petale si zeama de la 1/2 lamaie. Am insa o problema: serbetul mmeu este foarte tare si oarecum casant. Cred ca l-am tinut prea mult pe foc. Este adevarat ca sunt mici secrete culinare detaliile dar, ma gandesc ca daca este facuta public reteta astept (cu interes) si timpul de fierbere ...si ma rog alte detalii. Poate gresesc. Nu este o reteta usoara. Dar, produsul are o aroma de ...bunici.

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Domnica Bulat , 14 iunie 2013

    Am sa incerc si eu aceasta reteta si osa va spun daca am reusit.

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009

    Si mie imi placea cel de trandafiri si vanilie.Eram in stare sa mananc un borcan intreg.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009

    Vai, ce mult imi placea in copilarie! Preferam serbetul de trandafiri si cel de vanilie.

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 19 iunie 2009

      Multumesc pentru reteta!

    • Vekas

      Vekas (Chef de cuisine) , 15 iunie 2009

      Da, in plus poate fi folosit la ornarea inghetatei de fructe sau pur si simplu servit ca pe vremuri invitatilor cu un pahar de apa rece.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 12 iunie 2009

      Si eu am sa fac. Se pot glaza bomboane, tortui. E bine de avut asa un serbet in casa

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 11 iunie 2009

      O reteta foarte utila,am sa incerc si eu,felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

21 voturi

Ingrediente

  • 1 kg. zahar,
  • 300 g. petale de trandafiri,
  • sare de lamaie,
  • 1,5 l. apa

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Vekas (Chef de cuisine)

Si mie imi placea cel de trandafiri si vanilie.Eram in stare sa mananc un borcan intreg.

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Briose fluture