Ingrediente
1 kg. zahar,, 300 g. petale de trandafiri,, sare de lamaie,, 1,5 l. apa
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
21 voturi
Mod de preparare
2. Se fierbe din nou pana se leaga siropul si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit ,se freaca cu o lingura de lemn pana la schimbarea culorii, se adauga sucul de trandafiri obtinut prin frecarea cu sare de lamaie a 100 g petale, procedandu-se la presarea lor.
Se incorporeaza sucul pana la omogenizare. Se obtine un serbet delicios cu gust si parfum de trandafiri. 3.Pentru conservare, se va pune in recipiente de sticla, prin presare pentru a nu ramane goluri de aer. Deasupra se presara zahar.
marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 19 iunie 2009
Multumesc pentru reteta!
Vekas (Chef de cuisine) , 15 iunie 2009
Da, in plus poate fi folosit la ornarea inghetatei de fructe sau pur si simplu servit ca pe vremuri invitatilor cu un pahar de apa rece.
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 12 iunie 2009
Si eu am sa fac. Se pot glaza bomboane, tortui. E bine de avut asa un serbet in casa
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 11 iunie 2009
O reteta foarte utila,am sa incerc si eu,felicitari.