Serbet special de lamaie

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g zahar
  • 200 ml apa
  • 200 ml zeama de lamaie
  • coaja de la o lamaie
  • o lingura cu virf mascarpone

Mod de preparare

Puneti la congelator un vas putin adinc, de 20-25 cm diametru , pentru ca serbetul sa înghete frumos si rapid.

Puneti zaharul si apa într-o cratita si aduceti-le la fierbere, apoi micsorati focul si

fierbeti în clocote mici, timp de 5 minute. Când lichidul se limpezeste si se îngroasa,

luati-l de pe foc si lasati-1 sa se raceasca 15 minute, apoi adaugati zeama si coaja

de lamâie. Adaugati mascarpone si amestecati pâna la omogenizare. Este foarte

important sa gustati când ajungeti în acest punct. Totul depinde de cât de acre sunt

lamaile; e foarte greu de dat niste cantitati exacte. Cantitatea de zahar recomandata

ar trebui sa fie suficienta. Daca însa serbetul e atât de acru încât va strâmbati

gustându-l, mai adaugati zahar.

Turnati serbetul în vasul înghetat si puneti-l din nou în congelator; lasati-l sa stea

cel putin o ora, apoi vedeti care e situatia. Daca serhetul a început sa înghete,

amestecati-l usor cu furculita. In urmatoarele 3 ore, procedati asa cam la o ora,

dupa care serbetul va fi gata. Poate fi pastrat la congelator doua zile, acoperit cu

folie de plastic daca-1 tineti mai mult, se vor forma cristale de gheata. Este un

deliciu servit ca atare, într-un hol sau un pahar, dar si acoperit cu un piure proaspat

de zmeura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Prajitura cu  foi de napolitana si crema de cacao . Un desert fara coacere, delicios si usor de facut

Prajitura cu foi de napolitana si crema de cacao . Un desert fara coacere, delicios si usor de facut

Prajitura cu foi de napolitana si crema de cacao. Un desert fara coacere, usor de facut, perfect pentru orice ocazie....

Prajitura cu foi de napolitana si crema de cacao . Un desert fara coacere, delicios si usor de facut
Tocanita simpla de vinete. Reteta rapida, economica si delicioasa

Tocanita simpla de vinete. Reteta rapida, economica si delicioasa

Descopera o reteta rapida, economica si delicioasa de tocanita simpla de vinete. Perfecta pentru o masa sanatoasa, aceasta...

Tocanita simpla de vinete. Reteta rapida, economica si delicioasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise