autor:

Catalina

» » Dulciuri diverse

Servetele cu vin

Autor: Catalina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 09 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Catalina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 09 februarie 2013

Ingrediente
300 g faina, 3 oua mici, 150 g zahar pudra, jumatate pahar cu vin alb, 40 g unt, coaja de la o lamaie, putina sare, ulei pentru prajit

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se amesteca faina cu zaharul, sarea apoi se adauga untul moale si se amesteca bine rezultand un amestec faramicios. Se adauga ouale, coaja de lamaie razuita, vinul (vinul se pune putin cate putin atat cat este nevoie pentru un aluat nu foarte tare) si se amesteca bine totul. Se pune aluatul obtinut in frigider pentru 30 minute dupa care se intind foi foarte subtiri se taie cercuri de circa 12 cm care se strang ca o legatura (se tine de mijlocul cercului si se aduna totul apoi se deschide si se pune la prajit) Punctul de inchidere, mijlocul cercului, se poate unge cu albus de ou ca sa stea lipit, eu nu am facut asa si sau cam deschis la prajit. Oricum nu prea conteaza sunt crocante si gustoase oricum ar iesi. Se prajesc in ulei, se scot, se lasa la racit apoi se pudreaza cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Servetele cu vin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Galuste de branza dulce

Galuste de branza dulce

Cele 500 gr branza se pun intr-un bol, se adauga cele 2 oua, sarea, lingura de zahar, grisul si coaja

25 voturi    9 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Chec cu banane si ciocolata

Chec cu banane si ciocolata

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade si se tapeteaza o tava de gugoluf sau o tava de chec lata. In

7 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 3 oua mici
  • 150 g zahar pudra
  • jumatate pahar cu vin alb
  • 40 g unt
  • coaja de la o lamaie
  • putina sare
  • ulei pentru prajit

Raporteaza reteta

Retete
de Catalina
Crema de sparanghel

Crema de sparanghel

Curatati sparanghelul si taiati-l bucati. Tocati marunt ceapa si prajiti-o putin in unt. Adaugati

2 voturi    5 comentarii
30 min
Supe de legume
Prajitura cu fructe

Prajitura cu fructe

Se mixează bine ouăle cu zaharul și zaharul vanilat , pana acesta se topește. Va rezulta o crema

24 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura in doua culori

Prajitura in doua culori

Ouăle se mixează cu zaharul pana devine o crema spumoasa, se adaugă laptele câte puțin, uleiul

8 voturi    9 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tiramisu rețeta originală Tiramisu rețeta originală

Mod de preparare Tiramisu rețeta originală: Se prepara 500 ml cafea fara zahar si se lasa deoparte sa se raceasca. Se separa ouale

7 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tiramisu Tiramisu

Se face un sabayon din galbenus si zaharul pudra, dupa ce s-au batut se adauga mascarponele, apoi se adauga gelatina, care a fost temperata

1 vot    6 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Spuma de mure