autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Sfecla cu miere si menta

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 sfecle rosii (cat mai mici), , 45 g margarina, , 1/4 ceasca miere, , 3 lingurite zeama de lamaie, , 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie, , 3 lingurite menta proaspata taiata marunt.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se spala sfeclele cu peria sub jetul de apa, se curata, se fierb in apa clocotita, se scurg si se clatesc cu apa rece.
Se incinge margarina intr-o cratita, se adauga mierea si se lasa sa dea in clocot. Se incorporeaza zeama si coaja de lamaie si se lasa sa mai fiarba circa 3 minute la foc iute. Se introduc sfeclele in mierea fierbinte si se fierb 3 minute (tot la foc iute).
Se adauga menta, se ia cratita de pe foc si se inclina sfeclele, pana ce se acopera pe toate partile cu miere. Se servesc calde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sfecla cu miere si menta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Salam din cozonac glazurat cu ciocolata

Salam din cozonac glazurat cu ciocolata

Pentru ca mi-a ramas cozonac am facut un salam glazurat cu ciocolata din el. Reteta cu mici modificari

1 vot    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
fursec spritat cu vanilie

fursec spritat cu vanilie

se bate la robot margarina cu zaharul pudra pana i-si dubleaza volumul,se adauga ouale treptat,vanilia

2 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 sfecle rosii (cat mai mici)
  • 45 g margarina
  • 1/4 ceasca miere
  • 3 lingurite zeama de lamaie
  • 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 3 lingurite menta proaspata taiata marunt.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Nasturei cu smintina