autor:

Fara foto

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Sfintisori

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 martie 2013

Ingrediente
Aluatul:, , 2 oua, 160 ml lapte, 2 linguri ulei, 3 linguri zahar, coaja rasa de lamaie, coaja rasa de portocala, 25 gr drojdie, 1 praf de sare, 1 lingurita esenta de vanilie, 500 gr faina, , Pentru sirop:, , 1 cana si 1/2 apa, 1 cana zahar, 3 linguri miere, nuca macinata

Dificultate: Medie Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Aluatul:
Laptele il incalzim putin, cat sa fie caldut.
Intr-un castron amestecam drojdia, cu 1 lingura lapte si o lingura zahar, apoi o lasam 10 minute sa creasca.
Ouale le batem spuma cu un praf de sare.
Intr-un bol punem faina, peste amestecul de drojdie, ouale batute, coaja rasa de lamaie si portocala, esenta.
Amestecam usor, apoi turnam lapte cate putin pana este incorporata toata faina si aluatul devine nelipicios.
Le final punem uleiul si mai framantam circa 5 minute.
Acoperim aluatul si il lasam la dospit circa 1 ora, la loc cald
Pregatim siropul:
Intr-un vas punem apa, zaharul si mierea pe care le asezam pe flacara de la aragaz si lasam sa fiarba la foc mic pana siropul se ingroasa putin.
Din aluatul dospit rupem bucatele (mie mi-au iesit10).
Luam fiecare bucatica in parte si facem din ea cate un sul lung si subtirel, il impletim, apoi ii dam forma de 8.
Procedam asa pana terminam toti sfintisorii.
Ii asezam intr-o tava tapeta cu hartie de copt dar lasam putina distanta intre ei.
Punem 2 linguri de zahar la ars, il stingem cu putina apa, iar cu acest sirop ungem sfintisorii.
Introducem tava in cuptorul incins si lasam sfintisorii pana prind o crusta aurie si sunt bine copti.
Ii scoatem cand sunt gata si ii lasam 5 minute la racorit.
Ii introducem cu partea superioara in siropul pregatit cu miere, ii tinem cateva secunde acolo, apoi ii scoatem si ii presaram cu nuca din abundenta.
Absolut deliciosi!Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sfintisori" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Sfintisori (mucenici) moldovenesti, editia  2011

Sfintisori (mucenici) moldovenesti, editia 2011

Pentru ca miine e sarbatoarea Sf. 40 de Mc. din Sevastia, ca in fiecare an, de 8 martie fac sfintisori

14 voturi    13 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje
Mucenici (sfintisori) moldovenesti

Mucenici (sfintisori) moldovenesti

Se oparesc 100 g de faina cu 200 ml. lapte fierbinte iar dupa ce se raceste se adauga drojdia

23 voturi    18 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 2 oua
  • 160 ml lapte
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • coaja rasa de portocala
  • 25 gr drojdie
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 500 gr faina
  • Pentru sirop:
  • 1 cana si 1/2 apa
  • 1 cana zahar
  • 3 linguri miere
  • nuca macinata

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Chec cu nuca, fulgi de ciocolata si stafide