Shakshuka cu ciuperci

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Shakshuka cu ciuperci

Ingrediente

  • 500 gr ciuperci proaspete sau din conserva
  • 800 gr de rosii cojite proapete sau din conserva
  • 1 ceapa taiata marunt
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 ardei gras taiat cuburi
  • 3 lingurite de oregano uscat
  • 1 ardei verde iute daca doriti
  • 5-6 oua
  • 3 linguri ulei de masline
  • paprica rosie,sare,piper

Mod de preparare

Intr-o tigaie adanca si lata incalzim uleiul si punem ceapa la prajit. Adaugam usturoiul taiat marunt si paprica rosie si amestecam usor.

Adaugam ardeii si ciupercile si le prajim putin, dupa care adaugam rosiile, oregano, putina sare putin piper si lasam sa fiarba cam 15 minute pana scad putin.

Cu o lingura facem putin loc intre legume si spargem ouale in shakshuka. Lasam putin cu capac pana ouale se coaguleaza si se formeaza albusul bine. Se pot adauga si carnaciori la grill sau bucatele de branza.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura