autor:

Carp Elena Loredana

» » Aperitive

Shaorma

Autor: Carp Elena Loredana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Carp Elena Loredana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 iunie 2008

Ingrediente
lipiile:, 700g faina,, drojdie proaspata cat o jumatate de nuca, lapte cat sa iasa un aluat elastic,, sare, o cescuta de ulei, umplutura (cantitatile sunt in functie de cate lipii aveti sau de cat de bogata vreti sa fie shaorma):, piept de pui la gratar, varza proaspata, cartofi prajiti, castraveti proaspeti (sau murati), un gogosar proaspat, Sosul:, 300g smantana, 100g maioneza, 3 catei de usturoi (pisati), piper alb macinat, sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

27 voturi

Mod de preparare

Se face un aluat din ingredientele de mai sus. Dupa ce l-ati framantat NU il lasati sa creasca il portionati si il intindeti cat mai subtire si le coaceti imediat - mie din aceasta cantitate mi-au iesit 12 lipii.
Pieptul facut la gratar se taie cubulete, varza se toaca fasii subtiri castravetii se taie julien la fel si gogosarii, fiecare se pun in vase separate. Sosul se prepara din ingredientele de mai sus. Pe lipie se pun din fiecare din ingredientele de mai sus se impacheteaza si se serveste
Daca ti-a placut reteta noastra "Shaorma" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Shaorma (à la Catalina)

Shaorma (à la Catalina)

Pieptul de pui ,dupa ce l-am fiert ,il taiem marunt si il punem deoparte.Varza murata o scurgem bine

3 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Shaorma in casa

Shaorma in casa

Am pregatit carnea in ulei de masline cu condimente foarte vechi si puternice ca aroma, le-am perpelit

20 voturi    3 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • ana catalina focsa

    ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

    Si eu folosesc lipii cumparate...nu stiu cat este de sanatos,dar recunosc ca astea prefer sa le cumpar!

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 11 iulie 2009

    Eu cumpar lipie libaneza din comert,nu le mai prepar.

  • Fara foto

    Simos (Chef de cuisine) , 10 iunie 2009

    Neaparat voi face incerca sa fac si eu shaorma. Pare atat de usor.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 mai 2009

      Mi s-a facut pofta.Eu adaug scortisoara,nucsoara si o prepar si cu carne de vitel..

    • silviana maftei

      silviana maftei (Chef de cuisine) , 30 iunie 2008

      shaorma mai are un ingredient,scortisoara,i-i da o nota exotica

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

27 voturi

Ingrediente

  • lipiile:
  • 700g faina,
  • drojdie proaspata cat o jumatate de nuca
  • lapte cat sa iasa un aluat elastic,
  • sare
  • o cescuta de ulei
  • umplutura (cantitatile sunt in functie de cate lipii aveti sau de cat de bogata vreti sa fie shaorma):
  • piept de pui la gratar
  • varza proaspata
  • cartofi prajiti
  • castraveti proaspeti (sau murati)
  • un gogosar proaspat
  • Sosul:
  • 300g smantana
  • 100g maioneza
  • 3 catei de usturoi (pisati)
  • piper alb macinat
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Carp Elena Loredana
Tort diplomat

Tort diplomat

Mod de preparareBlatul MOD DE PREPARARE -Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat cu

93 voturi    27 comentarii
3h
Torturi
Prajitura Georgiana

Prajitura Georgiana

Mod de preparareingredientele de mai sus se amesteca iar compozitia rezultata se rastoarna intr-o

72 voturi    25 comentarii
1h
Prajituri
Rulada Andreea

Rulada Andreea

Foaia de rulada: se separa ouale, se bate albusul cu 2 linguri de zahar iar galbenusul cu 1 lingura

18 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri

ana catalina focsa (Chef de cuisine)

Si eu folosesc lipii cumparate...nu stiu cat este de sanatos,dar recunosc ca astea prefer sa le cumpar!

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Rulada din piept de pui