autor:

sorina gabriela

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Mancaruri cu peste

Shrimps mit Gemüze

Autor: sorina gabriela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

China


    Reteta postata pe: 04 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: sorina gabriela (Chef de cuisine)   
Specific:  

China


Reteta postata pe: 04 martie 2011

Ingrediente
250g Shrimps(creveti sau garnele mici),250g Gemüze(legume pentru tigaie,mix asiatice),50ml Sesamöl(ulei din seminte de susan),20ml Austern-Sauce(sos soia pentru creveti cu legume la tigaie),o rola paste Japoneze din orez si 3 bureti negri chinezesti deshidratati.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

6 voturi

Mod de preparare

Intr-o cratita punem 2 l de apa si dam drumul la fiet pentru 5 minute la bureti negri chinezesti.Sunt deshidratati si nu le trebuie mult timp pentru a devenii giganti. Aceste ciuperci de pamant provin din China si sunt nelipsite din preparatele chinezesti.Sunt cunoscute ca Hrib Mycorrhiza. Ea a fost descoperita si foarte cunoscuta in Emisfera Sudica la radacina diferitelor specii de Pin. Mai poate fi intalnita in Africa de Sud sau Noua Zeelenda in apropierea radacinilor de Tei.Astfel tarile Asiatice o protejeaza si in acelasi timp o cultiva ,pentru a fii consumata in cote mari.
Punem in tigaie uleiul de susan si sotam pentru 5 minute legumele .
In alta tigaie sotam cu sosul de soia pentru 3-5 minute nu mai mult ,Shrimpsi.Atentie nu depasiti timpul , pentru a nu se intarii(devin gumati si fara gust).Shrimps,garnele sau creveti congelati , sunt pregatiti pentru a nu mai fii gatiti , doar sotam in unt, ulei de masline sau alte uleiuri ,depinde de preparat ,pentru un timp foarte scurt, cum am mai spus 3-5 minute maxim.Apoi amestecam cu legumele ,1-2 minute ,pentru a se imprietenii.
Intr-un vas mai mic ,punem apa cu sare la fiet.Cand ajunge la temperatura de fierbere introducem pastele Japoneze ,oprim focul ,iar dupa 3 minute ,le scoatem ,taiem legatura si punem in farfurie alaturi de Shrimps mit Gemüze.
Servim dupa gust cu sos Asiatic iute sau dulce.
Este un preparat usor,sanatos,cu putine Kalori si foarte gustos.
pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Shrimps mit Gemüze" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Peste in sos de rosii cu vin

Peste in sos de rosii cu vin

Pestele se eviscereaza, se spala, se portioneaza se sterge bine cu un prosop curat, se condimenteaza

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Creveti serviti cu piure de cartof dulce si sos de vin

Creveti serviti cu piure de cartof dulce si sos de vin

Se pun cartofi la copt, ii lasam pana se coc, dupa aceea ii curatam de coaja, ii pasam amestecam

0 voturi    0 comentarii
25 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 07 martie 2011

    O delicatesa!***** Multumesc pentru prezentarea foarte precisa si detaliata.

  • Adelina Damian-Fekete

    Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 04 martie 2011

    Îmi place genul ăsta de mâncare. Bureţi de aia nu am văzut pe la noi, dar se pot înlocui cu ceva ciuperci locale, cred.

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

6 voturi

Ingrediente

  • 250g Shrimps(creveti sau garnele mici),250g Gemüze(legume pentru tigaie,mix asiatice),50ml Sesamöl(ulei din seminte de susan),20ml Austern-Sauce(sos soia pentru creveti cu legume la tigaie),o rola paste Japoneze din orez si 3 bureti negri chinezesti deshidratati.

Raporteaza reteta

Retete
de sorina gabriela
Pui bine ametit

Pui bine ametit

Se spala bine puiul , se sterge cu un servet. Intr-un castron se amesteca toate ingredientele si

5 voturi    9 comentarii
1h 40 min
Fripturi
Vinete si dovlecei gratin

Vinete si dovlecei gratin

Se spala vanata si dovlecei, se curata de coaja(un rand da , unul nu),se taie rondele nu prea groase

81 voturi    36 comentarii
50 min
Retete vegetariene
Präjitura integrala cu visine

Präjitura integrala cu visine

Se pun visinile intr-o strecuratoare la scurs. Dupa ce sunt bine scurse se dau prin amidon si se

7 voturi    7 comentarii
50 min
Prajituri

Mihaela11 (Chef de cuisine)

O delicatesa!***** Multumesc pentru prezentarea foarte precisa si detaliata.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Tarta cu ton si legume Tarta cu ton si legume

Pregatim intai legumele pentru umplutura. Taiem ardeii cuburi si ceapa si le calim in cele 2 linguri de ulei pana se inmoaie putin. Patrunjelul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Peste asiatic Peste asiatic

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru marinada,se adauga pestele, se amesteca bine sa fie cuprins pestele in totalitate

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Somon la teflon