autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Shtrudel cu brinza de vaca

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 11 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 11 mai 2009

Ingrediente
ptr umplutura, 750 gr de brinza de vaca, 100 gr de stafide, coaja de lamiie rasa, 5 linguri de zahar 1lingurita zahar vanilat, 2linguri de gris, 2linguri de smantina, 2oua, faina de biscuiti (3-4 biscuiti), ptr aluat, aluat de budinca sau filu decongelat si acoperit cu un servet umed, unt topit ptr a unge foile

Dificultate: Medie Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron se desface brinza cu zahar si se adauga treptat ouale si restul ingridentelor in asa fel ca sa fie ca o pasta fina.
Pe masa pe un servet se ia o foaie de aluat filu si se unge cu putin unt si se pune o alta foaie de aluat pe deasupra care se unge cu unt si tot asa inca doua foi (4 foi in total) ,peste foi se presara putina faina de biscuiti dupa care se aseaza pe toata lungimea foii din umplutura de brinza .se ruleaza se aseaza intr-o tava cu pergament se unge cu unt topit si se taie putin in portii si se da la copt la 190 de grade (cuptorul incalzit dinainte).
cind este copt se lasa putin sa se raceasca si se termina de taiat in portii si se presoara cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Shtrudel cu brinza de vaca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • ptr umplutura
  • 750 gr de brinza de vaca
  • 100 gr de stafide
  • coaja de lamiie rasa
  • 5 linguri de zahar 1lingurita zahar vanilat
  • 2linguri de gris
  • 2linguri de smantina
  • 2oua
  • faina de biscuiti (3-4 biscuiti)
  • ptr aluat
  • aluat de budinca sau filu decongelat si acoperit cu un servet umed
  • unt topit ptr a unge foile

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

32 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

12 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Chec