autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Sirop de menta la rece

Autor: mira (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mira (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 iunie 2011

Ingrediente
-o mana mare de frunze de menta proaspete, -500 g miere, -sucul de la o lamaie mare

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Se zdrobesc pe planseta, cu sucitorul sau cu o sticla, frunze de menta cat incap intr-o mana mare (apelati eventual la sot pentru masuratoare). Se pun intr-un borcan inchis la culoare si se amesteca cu mierea si sucul de lamaie. Se lasa la macerat la loc racoros timp de doua saptamani, amestecand tot la doua zile. Se strecoara si se pune in sticla.
Se poate folosi ca topping pentru inghetata, cu apa minerala pentru mari si mici, in alte bauturi pentru mari…
Siropul are un efect racoritor si linistitor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de menta la rece" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Brioşe cu glazură de ciocolată

Brioşe cu glazură de ciocolată

Reţeta este pentru 20 de brioşe. Într-un vas se taie ciocolata în cuburi mai mici

2 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec cu Nutella si pastarnac

Chec cu Nutella si pastarnac

Se mixeaza ouale cu zaharul, se adauga untul si se mixeaza in continuare pana amestecul se albeste. Se

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

7 voturi

Ingrediente

  • -o mana mare de frunze de menta proaspete
  • -500 g miere
  • -sucul de la o lamaie mare

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Mosocoarna cu prune