Se spala strugurii sub jet de apa. Cu un foarfece se separa boabele , obtinindu-se 1 mm din codite. Se intind boabele pe o cirpa curata si se lasa sa se usuce la soare in jur de o ora. Intre timp se prepara siropul: apa, zahar si coaja de lamaie se pun intr-o cratita si se fierb 2 min. Apoi se lasa siropul sa se raceasca. Se aleg cu grija numai boabele de struguri care sunt intregi si se pun in borcane. In fiecare borcan se pun o bucatica de coaja de lamaie si 2 frunze de vita. Se toarna siropul, umplindu-se 3/4 din fiecare borcan.Se inchid bine borcanele si se sterilizeaza 15-20 min. Borcanele se depoziteaza la racoare si intuneric.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii