autor:

mirey

» » Dulciuri diverse

SIROP DE TRANDAFIRI

Autor: mirey (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mirey (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iunie 2009

Ingrediente
1Kg zahar, 1L apa, o farfurie adanca cu petale, 1 lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

12 voturi

Mod de preparare

Se freaca petalele cu zeama de lamaie.Se face un sirop din zahar ,se fierbe cat sa se lege un pic,se adauga petalele si se mai fierbe cam 10-15 min.Se strecoara prin sita,se pune in sticle si apoi in camara.Se poate folosi pentru lichiorul de trandafiri unde se lasa la macerat 3-4 zile cu tuica, dupa care se strecoara. Eu folosesc o hartie de filtru de cafea.Se mai poate folosi ca suc cu apa minerala sau la diferite creme ca aroma.
Daca ti-a placut reteta noastra "SIROP DE TRANDAFIRI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Sirop de trandafiri

Sirop de trandafiri

Rupem si spalam petalele de trandafir. Le punem intr-o oala mare. Adaugam 3 l apa. Punem la fiert.

2 voturi    0 comentarii
2h 20 min
Sucuri si compoturi de fructe
Minichecuri cu sirop de trandafiri

Minichecuri cu sirop de trandafiri

Pastram ingredientele cateva ore la temperatura camerei. Intr-un castron, mixam spuma untul cu un

5 voturi    2 comentarii
40 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • iuliana tarnoveanu

    iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 04 iunie 2013

    Foarte buna reta!

  • Fara foto

    Iuliana Tarnoveanu , 04 iunie 2013

    Buna reta!

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

    Foarte bine arata.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 februarie 2010

      E foarte bun, o matusa prepara in tinerete.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 februarie 2010

      cred ca este foarte foarte bun!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 februarie 2010

      Hmm,ce gustos trebuie sa fie!!!

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 17 iunie 2009

      Multumesc pentru aceasta reteta,chiar nu stiam cu se face siropul de trandafiri!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

12 voturi

Ingrediente

  • 1Kg zahar
  • 1L apa
  • o farfurie adanca cu petale
  • 1 lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de mirey
Tort select

Tort select

Blat: se bat separat albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, nuca, faina, esenta si praful

8 voturi    12 comentarii
2h
Torturi
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

blatul:se bat albusurile cu zaharul,se adauga galbenusurile,nuca,faina,cacaoa si praful de copt .Blatul

1 vot    6 comentarii
1h 30 min
Torturi
MUSACA DIN PIEPT DE PUI  CU LEUSTEAN

MUSACA DIN PIEPT DE PUI CU LEUSTEAN

Cartofii cruzi se taie rondele si se pun in forma unsa cu unt.Peste ei se presara delikat.Ceapa calita

2 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu carne

iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine)

Foarte buna reta!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Mincarea de capsuni a Getei