autor:

Lia Maria

» » Dulciuri diverse

Sirop natural de salvie

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 august 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 august 2012

Ingrediente
3Kg zahar, 450g salvie, 3L apa plata, 2 lamai de marime medie

Dificultate: Redusa Timp: 3h

10 voturi

Mod de preparare

Recoltam (cumparam) crengutele de salvie cu tot cu frunze, le spalam sub jet de apa rece si le lasam pe un prosop la scurs.
Punem apa la fiert, intr-o oala incapatoare. Cand incepe sa fiarba, adaugam salvia si lasam cam 10’ , la foc mic sa-si elimine aromele, apoi cu o paleta cu gauri, indepartam plantele. Adaugam zaharul si lasam la fiert. Dupa circa 60’, adaugam zeama celor doua lamai si fierbem in continuare pana optinem consistenta dorita de sirop. Eu l-am mai fiert inca 60’ dupa ce am adaugat lamaia.
Intre timp pregatim sticlele pe care le spalam si uscam.
Cand siropul este gata, luam o sita pe care o asezam deasupra palniei, trecem siropul prin ea si umplem sticlele. Punem sticlele in paturi pana a doua zi cand le stergem cu un prosop umed, le etichetam si le depozitam in camara.
Este un sirop aromat pe care-l folosesc atat la prepararea bauturilor racoritoare, indulcirea ceaiului , ca toping la inghetata sau indulcitor in cremele de prajituri.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop natural de salvie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prăjitură cu lapte de soia si crema de vanilie cu lapte de soia

Prăjitură cu lapte de soia si crema de vanilie cu lapte de soia

Se bat cu telul laptele rece, uleiul, un pic de zeamă de lămâie şi zahărul. Se adaugă ingredientele

1 vot    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort cu fructe si mascarpone

Tort cu fructe si mascarpone

Frecam spuma zaharul cu galbenusurile, adaugam crema mascarpone, esenta de vanilie si omogenizam

5 voturi    2 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 august 2012

    ce minunatie de sirop!

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 23 august 2012

    Nico draga mea, vii la mine si-ti dau eu pentru sirop:) tufa mea de salvie, este dinnou mare si stufoasa ! asta inseamna ca i-a prins bine ca am rarit-o:). Acum ma gandesc in ce preparate sa o mai folosesc, asa in stare cruda...

  • In bucataria vesela

    In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 23 august 2012

    Lia, ma innebunesti cu siropurile tale...dar de unde sa iau eu salvie???????

Dificultate

Redusa

Timp

3h

10 voturi

Ingrediente

  • 3Kg zahar
  • 450g salvie
  • 3L apa plata
  • 2 lamai de marime medie

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

11 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

ce minunatie de sirop!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Biscuiti cu ness