autor:

Laura S.

» » Prajituri

Skoleboller(Norvegia)

Autor: Laura S. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura S. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 decembrie 2009

Ingrediente
aluat din drojdie rapid, (adica cu mai multa drojdie,dar merge si cu doar jumatate din cant. de drojdie.In acets caz,se mareste timpul de dospire)., Este bine de retinut ca,cant.de jos sint f. minime. este de indicat sa se pregatesca portie dubla sau...., - 40 g unt/marg.Rama Maestro, - 125 ml lapte, - 20 g zahar, - 1 priza sare, - 250 g faina alba de griu, - 20g drojdiie proaspata sau 1 pac. uscata, - 1 lamiie-coaja, umplutura:, - 1pac. budinca de vanilie, - 500ml lapte, - 4ls zahar +/- 1 pac.zahar vaniliat, gust+/- deco:, - 5/6 ls apa sau zeama lamiie/lichior/sirop.., - 3/4 ls zahar pudra, - 2/3 ls fulgi de cocos

Dificultate: Redusa Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Se pregateste umplutura de budinca din ingredientele mai sus scrise, dupa cum scrie pe pac.
Cind este gata se acopera imedat cu folie de nailon,asta pentru ca budinca sa nu prinda coaja/pojghitza deasupra.Se lasa deoparte la racit.
Se prepara aluatul.
Untul se topeste, se amesteca cu laptele, zaharul , sarea si coaja de lamiie si se pun in cuva masinii de piine.Urmate de faina si drojdie.Se lasa sa framinte, saú se framinta cu malaxorul sau manual.
Dupa ce a stat la dospit pina ce volumul s-a dublat, se scoate pe masa de lucru si aici se poate proceda in doua metode:
- se imparte in bucati care se pot intinde c-am cit palma si cu o gr. de ca 3 cm.
sau
- se intinde pe masa de lucru cu o gr. de 3 cm si se taie cu o forma cercuri,patrate... care se aseaza pe tava/-ile capzusite cu hirtie de copt.
Mijlocul aluatului se preseaza cu degetele sau/si talpa/fundul unui pahar(vezi foto) gropite in care se pune cite 1ls budinca. Nu prea multa, ca daca nu in cuptor o sa curga din gropite.
Se lasa inca ca 15 min. la dospit dupa care se introduc in cuptorul preincins la 225°C caldura sus+jos, sau caldura ventilata la 200°C, ca. 15 min.
Dupa coacere se scot si se lasa la racit.
Din ingredientele pentru gust si decor se amesteca lichidul cu zahar pudra si cu o pensula se ung skolebollers-urile deasupra si se presara peste ele, fulgi de cocos.
Eu am presarat pe jumatate fulgi de cocos si pe cealalta jumatate , zahar pudra.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Skoleboller(Norvegia)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Bezea cu aroma de pepene

Bezea cu aroma de pepene

1. Preincalzeste cuptorul la 120 grade Celsius. 2. Degreseaza paletele mixerului si bolul (preferabil

0 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Eclere

Eclere

Intr-o olita se pun la fiert apa uleiul si sarea.Cand da primul clocot se adauga toata faina luandu-se

12 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

    Ce interesanta este reteta ta, am salvat-o si vreau neaparat sa o incerc. Felicitari !

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 01 ianuarie 2010

    sunt frumoase si gustoase(putem sa punem si crema de ciocolata)

Dificultate

Redusa

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • aluat din drojdie rapid
  • (adica cu mai multa drojdie,dar merge si cu doar jumatate din cant. de drojdie.In acets caz,se mareste timpul de dospire).
  • Este bine de retinut ca,cant.de jos sint f. minime. este de indicat sa se pregatesca portie dubla sau....
  • - 40 g unt/marg.Rama Maestro
  • - 125 ml lapte
  • - 20 g zahar
  • - 1 priza sare
  • - 250 g faina alba de griu
  • - 20g drojdiie proaspata sau 1 pac. uscata
  • - 1 lamiie-coaja
  • umplutura:
  • - 1pac. budinca de vanilie
  • - 500ml lapte
  • - 4ls zahar +/- 1 pac.zahar vaniliat
  • gust+/- deco:
  • - 5/6 ls apa sau zeama lamiie/lichior/sirop..
  • - 3/4 ls zahar pudra
  • - 2/3 ls fulgi de cocos

Raporteaza reteta

Retete
de Laura S.
Chec de cacao cu banane

Chec de cacao cu banane

Cuptorul se incinge la 175°C (electric) sau la treapta a-2a (gaz). Untul se freaca spuma pina

48 voturi    12 comentarii
30 min
Prajituri
Virfuri parisiene

Virfuri parisiene

~aluat~ Toate ingredientele pt. aluat se amesteca si se malaxeaza bine impreuna.Aluatul obtinut

9 voturi    5 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu crema de vanilie si banane

Prajitura cu crema de vanilie si banane

Blat Cuptorul se incinge la 180°C. Faina se amesteca cu praful de copt.Ouale se separa.

17 voturi    2 comentarii
2h
Prajituri

Lia Maria (Chef de cuisine)

Ce interesanta este reteta ta, am salvat-o si vreau neaparat sa o incerc. Felicitari !

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Doughnuts