autor:

Laura S.

» » Prajituri

Skoleboller(Norvegia)

Autor: Laura S. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura S. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 decembrie 2009

Ingrediente
aluat din drojdie rapid, (adica cu mai multa drojdie,dar merge si cu doar jumatate din cant. de drojdie.In acets caz,se mareste timpul de dospire)., Este bine de retinut ca,cant.de jos sint f. minime. este de indicat sa se pregatesca portie dubla sau...., - 40 g unt/marg.Rama Maestro, - 125 ml lapte, - 20 g zahar, - 1 priza sare, - 250 g faina alba de griu, - 20g drojdiie proaspata sau 1 pac. uscata, - 1 lamiie-coaja, umplutura:, - 1pac. budinca de vanilie, - 500ml lapte, - 4ls zahar +/- 1 pac.zahar vaniliat, gust+/- deco:, - 5/6 ls apa sau zeama lamiie/lichior/sirop.., - 3/4 ls zahar pudra, - 2/3 ls fulgi de cocos

Dificultate: Redusa Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Se pregateste umplutura de budinca din ingredientele mai sus scrise, dupa cum scrie pe pac.
Cind este gata se acopera imedat cu folie de nailon,asta pentru ca budinca sa nu prinda coaja/pojghitza deasupra.Se lasa deoparte la racit.
Se prepara aluatul.
Untul se topeste, se amesteca cu laptele, zaharul , sarea si coaja de lamiie si se pun in cuva masinii de piine.Urmate de faina si drojdie.Se lasa sa framinte, saú se framinta cu malaxorul sau manual.
Dupa ce a stat la dospit pina ce volumul s-a dublat, se scoate pe masa de lucru si aici se poate proceda in doua metode:
- se imparte in bucati care se pot intinde c-am cit palma si cu o gr. de ca 3 cm.
sau
- se intinde pe masa de lucru cu o gr. de 3 cm si se taie cu o forma cercuri,patrate... care se aseaza pe tava/-ile capzusite cu hirtie de copt.
Mijlocul aluatului se preseaza cu degetele sau/si talpa/fundul unui pahar(vezi foto) gropite in care se pune cite 1ls budinca. Nu prea multa, ca daca nu in cuptor o sa curga din gropite.
Se lasa inca ca 15 min. la dospit dupa care se introduc in cuptorul preincins la 225°C caldura sus+jos, sau caldura ventilata la 200°C, ca. 15 min.
Dupa coacere se scot si se lasa la racit.
Din ingredientele pentru gust si decor se amesteca lichidul cu zahar pudra si cu o pensula se ung skolebollers-urile deasupra si se presara peste ele, fulgi de cocos.
Eu am presarat pe jumatate fulgi de cocos si pe cealalta jumatate , zahar pudra.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Skoleboller(Norvegia)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Simo

Prajitura Simo

Blat: Se bat albusurile spuma,se adauga galbenusurile,zaharul, praful de copt si se da la cuptor. Crema: Frisca

8 voturi    8 comentarii
45 min
Prajituri
Guguluf cu dovleac si bourbon

Guguluf cu dovleac si bourbon

Se incalzeste cuptorul la 175 g C. Se unge cu unt forma de guguluf. Intr-un castron, se amesteca

1 vot    3 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 35 %
259.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

    Ce interesanta este reteta ta, am salvat-o si vreau neaparat sa o incerc. Felicitari !

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 01 ianuarie 2010

    sunt frumoase si gustoase(putem sa punem si crema de ciocolata)

Dificultate

Redusa

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • aluat din drojdie rapid
  • (adica cu mai multa drojdie,dar merge si cu doar jumatate din cant. de drojdie.In acets caz,se mareste timpul de dospire).
  • Este bine de retinut ca,cant.de jos sint f. minime. este de indicat sa se pregatesca portie dubla sau....
  • - 40 g unt/marg.Rama Maestro
  • - 125 ml lapte
  • - 20 g zahar
  • - 1 priza sare
  • - 250 g faina alba de griu
  • - 20g drojdiie proaspata sau 1 pac. uscata
  • - 1 lamiie-coaja
  • umplutura:
  • - 1pac. budinca de vanilie
  • - 500ml lapte
  • - 4ls zahar +/- 1 pac.zahar vaniliat
  • gust+/- deco:
  • - 5/6 ls apa sau zeama lamiie/lichior/sirop..
  • - 3/4 ls zahar pudra
  • - 2/3 ls fulgi de cocos

Raporteaza reteta

Retete
de Laura S.
Chec de cacao cu banane

Chec de cacao cu banane

Cuptorul se incinge la 175°C (electric) sau la treapta a-2a (gaz). Untul se freaca spuma pina

48 voturi    12 comentarii
30 min
Prajituri
Virfuri parisiene

Virfuri parisiene

~aluat~ Toate ingredientele pt. aluat se amesteca si se malaxeaza bine impreuna.Aluatul obtinut

9 voturi    5 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu crema de vanilie si banane

Prajitura cu crema de vanilie si banane

Blat Cuptorul se incinge la 180°C. Faina se amesteca cu praful de copt.Ouale se separa.

17 voturi    2 comentarii
2h
Prajituri

Lia Maria (Chef de cuisine)

Ce interesanta este reteta ta, am salvat-o si vreau neaparat sa o incerc. Felicitari !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

5 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Chec pufos