autor:

joly-gina

» » Aperitive

slanina fiarta

Autor: joly-gina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: joly-gina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 ianuarie 2010

Ingrediente
slanina, usturoi 2 capatani, boia, piper boabe ,foi de dafin, sare

Dificultate: Redusa Timp: 2h

11 voturi

Mod de preparare

Slanina se sareaza din abundenta si lasam sa stea asa cateva ore bune .
Eu de obicei o las de la o zi la alta.
Se scutura de sare si se pune la fiert in apa fierbinte la care adaugam :
piper boabe,foaie de dafin, usturoi 1 capatana si se lasa la fiert la foc mic.
Incercam cu furculita si cand aceasta patrunde usor slanina este fiarta. Gustam daca slanina este destul de sarata ,daca nu mai adaugam sare in apa.
Dupa ce ne asiguram ca este fiarta luam oala de pe foc si lasam pana se raceste. Se scoate slanina se lasa la zvantat se freaca cu usturoi pisat si se presara din abundenta cu boia. Se pastreaza la rece in frigider sau congelator daca avem prea multa .
dar inainet sa o punem la frigider o punem la uscat vre-o 7 zile daca e frig
si mai pute-ti sa o pune-ti si la afumat daca aveti unde
este foarte buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "slanina fiarta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Cina rapida

Cina rapida

Incorporam legumele taiate rondele. Obtinem un dressing din:ulei,sare, zeama de lamaie,smantana.Asezonam

2 voturi    2 comentarii
15 min
Aperitive cu oua
Poienita cu ciuperci

Poienita cu ciuperci

Morcovii, pieptul si cartofii se pun la fiert in apa cu sare.Dupa ce au fiert si s-au racit se dau

36 voturi    14 comentarii
1h
Aperitive cu oua

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • raluka

    raluka (Chef de cuisine):

    am pregatit si eu de craciun si a iesit.....mmm delicioasa.Imi place reteta ta!!

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Balıkcıyan Toros , 02 decembrie 2014

    alt ceve nu mai mincati deccit slanina

  • Fara foto

    Gigi Brezoica , 21 decembrie 2013

    este o slanina buna fara elemente cancerigene (fumul)

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 februarie 2010

    Asa fac si eu, neaparat cu dafin si piper.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2010

      Buna,buna...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2010

      CE POFTA MI S-A FACUT. CU MUSTAR AR MERGEEE

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

11 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de joly-gina
Cozonac foarte pufos si aratos

Cozonac foarte pufos si aratos

laptele+zaharul+sarea+drojdia se dizolva ,laptele trebuie sa fie putin caldut ,dupa care se adauga

66 voturi    22 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Legume cu sos de soia

Legume cu sos de soia

Legumele se curata de coaja se taie in fasi lungi, se spala si se calesc cu o ligura de ulei de masline.

10 voturi    4 comentarii
30 min
Salate cu carne
Zambetul negresei

Zambetul negresei

Punem Rama la topit pe baie de abur, se adauga un ou intreg, se amesteca continu, trebuie vazut ca

18 voturi    11 comentarii
30 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Asa fac si eu, neaparat cu dafin si piper.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Tarta morarului Tarta morarului

Se prepara un blat din ingredientele mentionate, apoi se intinde intr-o folie de plastic, cu un sucitor, in foaie de 0,5 cm grosime,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Placinta cu ciuperci in aluat fraged Placinta cu ciuperci in aluat fraged

Se pune o foaie de aluat in vas, iar in interior se pun toate legumele pe rand asezate, se toaarna compozitia de oua cu iaurt. Se coace

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Gogosari copti, umpluti cu cascaval si ou