Slanina se sareaza din abundenta si lasam sa stea asa cateva ore bune .
Eu de obicei o las de la o zi la alta.
Se scutura de sare si se pune la fiert in apa fierbinte la care adaugam :
piper boabe,foaie de dafin, usturoi 1 capatana si se lasa la fiert la foc mic.
Incercam cu furculita si cand aceasta patrunde usor slanina este fiarta. Gustam daca slanina este destul de sarata ,daca nu mai adaugam sare in apa.
Dupa ce ne asiguram ca este fiarta luam oala de pe foc si lasam pana se raceste. Se scoate slanina se lasa la zvantat se freaca cu usturoi pisat si se presara din abundenta cu boia. Se pastreaza la rece in frigider sau congelator daca avem prea multa .
dar inainet sa o punem la frigider o punem la uscat vre-o 7 zile daca e frig
si mai pute-ti sa o pune-ti si la afumat daca aveti unde
este foarte buna!!!
Prajitura rapida cu capsuni, fara coacere, aromata si delicioasa! Un desert usor de preparat, cu piscoturi, crema de...
Prajitura rapida cu capsuni. Reteta fara coacere, aromata si absolut delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaDescopera cum sa prepari chiftelute de pui in sos de rosii cu piure de cartofi, o reteta delicioasa si usor de preparat....
Chiftelute de pui in sos de rosii cu piure de cartofi. Reteta delicioasa si usor de preparatRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii