Se pun la fiert, timp de 15-20 minute,vinul amestecat cu mirodeniile (scortisoara si pastaia de vanilie,sectionata in 2 , pe lung), zaharul si mierea. Apoi, adaugam si smochinele curatate de pielita (sau nu, eu am facut-o si nu chiar atit de estetic,se si vede asta! :))si le fierbem in sirop 5 minute,la foc moale. Dupa care le scoatem si le lasam sa se scurga. Siropul il lasam la foc mic, inca 10 minute, sa se reduca si sa capete consistenta, nu inainte insa de a scoate din el batonul de scortisoara si pastaia de vanilie.
Se monteaza cite 2 smochine pe farfuria de desert si se toarna peste ele sirop cald. Daca ne place inghetata, putem adauga o cupa, pe care turnam de asemenea, sirop. Cea de vanile ar fi o alegere pe placul meu, de exemplu, sau chiar una de mure.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii