Smochine in sirop de vin rosu

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Smochine in sirop de vin rosu

Ingrediente

  • Pentru 6 persoane:
  • -12 smochine mari, ferme,
  • -100 grame de zahar,
  • -2 linguri cu miere,
  • -1 baton scortisoara,
  • -1 pastaie de vanile,
  • -500 ml vin rosu.

Mod de preparare

Se pun la fiert, timp de 15-20 minute,vinul amestecat cu mirodeniile (scortisoara si pastaia de vanilie,sectionata in 2 , pe lung), zaharul si mierea. Apoi, adaugam si smochinele curatate de pielita (sau nu, eu am facut-o si nu chiar atit de estetic,se si vede asta! :))si le fierbem in sirop 5 minute,la foc moale. Dupa care le scoatem si le lasam sa se scurga. Siropul il lasam la foc mic, inca 10 minute, sa se reduca si sa capete consistenta, nu inainte insa de a scoate din el batonul de scortisoara si pastaia de vanilie.

Se monteaza cite 2 smochine pe farfuria de desert si se toarna peste ele sirop cald. Daca ne place inghetata, putem adauga o cupa, pe care turnam de asemenea, sirop. Cea de vanile ar fi o alegere pe placul meu, de exemplu, sau chiar una de mure.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe
Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida
Gogosi cu ciocolata

Gogosi cu ciocolata

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.

Gogosi cu ciocolata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor