autor:

valentina ionita

» » Prajituri

Smochine umplute pentru desert

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 februarie 2010

Ingrediente
Ex. 10 smochine(am folosit smochine congelate), Pentru umplutura:3 linguri branza de vaci,6 linguri cascaval ras,2 linguri unt solid,3 linguri zahar., , unt pentru uns tava si cateva cubulete care se pun in tava printre smochine, cascaval ras dupa gust, o lingura stafide inmuiate in apa rece cu cca o ora inainte de folosire, zahar, nucsoara

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

6 voturi

Mod de preparare

Smochinele congelate se lasa cca 2-3 minute la dezghetat,se sterg,apoi asa congelate cinci bucati se taie pe jumatate , restul de cinci bucati crestandu-se in forma de \"X\".
Branza de vaci,cele 6 linguri de cascaval ras,zaharul si untul se amesteca si se omogenizeaza bine.Se iau din compozitie gramajoare care se aseaza pe jumatatile de smochine presand bine cu mana si se introduce cu grija compozitie in toate crestaturile,apoi strangand usor cu ajutorul palmelor si refacand forma smochinelor.
Se unge o tava foarte bine cu unt,se aseaza smochinele, se rade cascaval deasupra din abundenta (dupa gust),se mai adauga din loc in loc cate o bucatica de unt si se introduce tava la cuptor pana se rumenesc,se gratineaza frumos.
Cuptorul trebuie incins in prealabil cu 5-10 minute inainte.
Dupa ce sunt gata se lasa putin la racorit,dupa care se aseaza pe platou,se presara deasupra putin zahar, nucsoara, stafide si se toarna peste ele siropul din tava.
Daca ti-a placut reteta noastra "Smochine umplute pentru desert" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu Dovleac si Ciocolata

Prajitura cu Dovleac si Ciocolata

Blat - Preincălziti cuptorul la 180 de grade; - Amestecați într-un bol următoarele ingrediente

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu mere coapte si lavanda

Tarta cu mere coapte si lavanda

Mai intai pregatiti umplutura de mere. Curatati merele de coaja si scoateti cotorul, apoi taiati-le

5 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

    Multumesc...Eu am folosit smochine congelate si sunt la fel de gustoase...Se pastreaza foarte bine la congelator...

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    Cred ca sunt tare bune.Ce pacat ca nu am smochine proaspete.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    Valentina,arata de nota 10 cu multe stelute,ai votul meu.Sunt sigura ca sunt un deliciu.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      Multumesc si va asigur ca sunt tare gustoase...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      MUltumesc...Sunt delicioase si le recomand cu drag...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      Mmm ce deliciu!!! Felicitari!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      Imi plac foarte mult smochinele si cred ca sunt bune si pregatite in acest mod.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

      Multumesc...

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

      Delicioase,.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

6 voturi

Ingrediente

  • Ex. 10 smochine(am folosit smochine congelate)
  • Pentru umplutura:3 linguri branza de vaci,6 linguri cascaval ras,2 linguri unt solid,3 linguri zahar.
  • unt pentru uns tava si cateva cubulete care se pun in tava printre smochine
  • cascaval ras dupa gust
  • o lingura stafide inmuiate in apa rece cu cca o ora inainte de folosire
  • zahar
  • nucsoara

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc...Eu am folosit smochine congelate si sunt la fel de gustoase...Se pastreaza foarte bine la congelator...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu crema caramel si alune