Smochine umplute pentru desert

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Smochine umplute pentru desert

Ingrediente

  • Ex. 10 smochine(am folosit smochine congelate)
  • Pentru umplutura:3 linguri branza de vaci,6 linguri cascaval ras,2 linguri unt solid,3 linguri zahar.
  • unt pentru uns tava si cateva cubulete care se pun in tava printre smochine
  • cascaval ras dupa gust
  • o lingura stafide inmuiate in apa rece cu cca o ora inainte de folosire
  • zahar
  • nucsoara

Mod de preparare

Smochinele congelate se lasa cca 2-3 minute la dezghetat,se sterg,apoi asa congelate cinci bucati se taie pe jumatate , restul de cinci bucati crestandu-se in forma de \"X\".

Branza de vaci,cele 6 linguri de cascaval ras,zaharul si untul se amesteca si se omogenizeaza bine.Se iau din compozitie gramajoare care se aseaza pe jumatatile de smochine presand bine cu mana si se introduce cu grija compozitie in toate crestaturile,apoi strangand usor cu ajutorul palmelor si refacand forma smochinelor.

Se unge o tava foarte bine cu unt,se aseaza smochinele, se rade cascaval deasupra din abundenta (dupa gust),se mai adauga din loc in loc cate o bucatica de unt si se introduce tava la cuptor pana se rumenesc,se gratineaza frumos.

Cuptorul trebuie incins in prealabil cu 5-10 minute inainte.

Dupa ce sunt gata se lasa putin la racorit,dupa care se aseaza pe platou,se presara deasupra putin zahar, nucsoara, stafide si se toarna peste ele siropul din tava.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise