autor:

Manolovici Eugen

» » Dulciuri diverse

Smochine umplute

Autor: Manolovici Eugen (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Manolovici Eugen (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 aprilie 2010

Ingrediente
2o smochine, 200 g miere de albine, 250 ml lapte, 1/2 pahar de apa, 200 g orez, 1 lingura coja de portocala rasa

Dificultate: Medie Timp: 50 min

1 vot

Mod de preparare

Fierbem orezul spalat pana infloreste. Intre timp oparim smochinele si taiem la fiecare un mic capacel in dreptul coditei, care se inlatura.Strecuram si spalam orezul il amestecam cu coaja de portocala rasa si umplem cu amestecul obtinut smochinele. Punem smochinele intr-o cratita, turnam peste laptele amestecat cu mierea si apa si fierbem la foc mic pana bobul de orez e moale. Se serveste rece. Pofta buna! Un gand: Pune o intrebare cuminte si vei auzi lucruri cuminti ( EURIPIDE ).
Daca ti-a placut reteta noastra "Smochine umplute" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Mere coapte umplute cu smochine

Mere coapte umplute cu smochine

Smochinele se taie in cubulete , se amesteca cu scortisoara si nuca macinata (migdale,alune) . Smochinele

14 voturi    24 comentarii
25 min
Prajituri
Smochine umplute pentru desert

Smochine umplute pentru desert

Smochinele congelate se lasa cca 2-3 minute la dezghetat,se sterg,apoi asa congelate cinci bucati

6 voturi    9 comentarii
40 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

50 min

1 vot

Ingrediente

  • 2o smochine
  • 200 g miere de albine
  • 250 ml lapte
  • 1/2 pahar de apa
  • 200 g orez
  • 1 lingura coja de portocala rasa

Raporteaza reteta

Retete
de Manolovici Eugen
Placinta campeneasca, reteta de la Lenuta

Placinta campeneasca, reteta de la Lenuta

Se bat 4 oua crude , cu zaharul , un picut de sare si iaurtul, adaugate pe rand. Punem , peste,

8 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Pulpe de pui, dezosate, la gratar

Pulpe de pui, dezosate, la gratar

Se bat bine pulpele se portioneaza corespunzator aplicatiilor noastre pentru formele frumoase, se

6 voturi    7 comentarii
20 min
Fripturi
Chec, de la  Ancuta

Chec, de la Ancuta

Separam albusurile de galbenusuri. Frecam albusurile cu zaharul adaugat treptat pana obtinem o spuma.,

3 voturi    6 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
RULADA DIN ALBUSURI CU CREMA DE NUCA