Snickers delicios!

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Snickers delicios!

Ingrediente

  • Blat:
  • 7 albusuri
  • 7 linguri zahar
  • 200 gr nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Glazura 1:
  • 200 gr ciocolata alba
  • 2 linguri ulei
  • Crema:
  • 12 linguri zahar
  • 200 gr unt
  • 7 galbenusuri
  • 200 gr alune prajite (eu am pus arahide)
  • Glazura 2:
  • 200 gr ciocolata cu lapte (sau neagra)
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

Blat: preincalzim cuptorul la 180 grade si tapetam o tava cu hartie de copt. Separam albusurile de galbenusuri si batem albusurile spuma. Adaugam zaharul treptat si batem pana se topeste. Adaugam nuca macinata amestecata cu faina si cu praful de copt. Incorporam cu o lingura usor, fara a apasa compozitia. Intindem bezeaua in tava tapetata si introducem in cuptor pentru aproximativ 20-25 minute (depinde de cuptor). Cand blatul este usor rumenit, scoateti tava din cuptor. Lasam sa se raceasca pe un gratar.

Glazura 1: Intr-un vas pe aburi topim 200 g ciocolata alba cu 2 linguri ulei, amestecam bine si turnam peste blatul racit si o intindem frumos. Dam la rece pana se intareste ciocolata total. (Eu o pun de obicei in congelator, sa se inatreasca mai repede, daca nu respectati pasul acesta riscati ca ciocolata alba sa se amestece cu crema).

Crema: Intr-o craticioara caramelizam cele 10 linguri de zahar la foc mic. Cand zaharul e topit complet, adaugam untul si amestecam bine. Lasam sa fiarba la foc mic, pana cand untul se amesteca cu zaharul topit.

Amestecam galbenusurile cu cele 2 linguri de zahar si le adaugam la crema de caramel impreuna cu alunele prajite. Amestecam continuu si lasam sa fiarba pana cand crema incepe sa se ingroase. Dam la frigider pana cand crema e complet racita (eu o pun in congelator). Cand e complet rece intindem crema peste blat. (daca crema nu e rece, va topi glazura alba). Dam la rece din nou prajitura, pentru ca crema sa se intareasca. Cand s-a intarit, facem glazura 2 la fel ca si 1: topim ciocolata neagra cu 2 linguri de ulei pe aburi si o intindem peste crema de caramel. Dam la rece pentru cateva ore. Servim cu multa, multa pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa

Incearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa
Reteta simpla de tocinei de cartofi. Usor de preparat, deliciosi si economici

Reteta simpla de tocinei de cartofi. Usor de preparat, deliciosi si economici

Incearca reteta simpla de tocinei de cartofi, usor de preparat, crocanti si deliciosi. Cu doar cateva ingrediente economice...

Reteta simpla de tocinei de cartofi. Usor de preparat, deliciosi si economici
Reteta simpla si gustoasa de peste cu rosii si usturoi la cuptor: preparat sanatos si plin de savoare

Reteta simpla si gustoasa de peste cu rosii si usturoi la cuptor: preparat sanatos si plin de savoare

Rasfata-ti familia cu o portie de peste cu roșii și usturoi la cuptor. Pregateste simplu si rapid pentru cei dragi o masa...

Reteta simpla si gustoasa de peste cu rosii si usturoi la cuptor: preparat sanatos si plin de savoare
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise