autor:

Luca_Ana Maria

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Snickers delicios!

Autor: Luca_Ana Maria (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 28 mai 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Luca_Ana Maria (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 28 mai 2012

Ingrediente
Blat:, 7 albusuri, 7 linguri zahar, 200 gr nuca macinata, 4 linguri faina, 1 lingurita praf de copt, , Glazura 1:, 200 gr ciocolata alba, 2 linguri ulei, , Crema:, 12 linguri zahar, 200 gr unt, 7 galbenusuri, 200 gr alune prajite (eu am pus arahide), , Glazura 2:, 200 gr ciocolata cu lapte (sau neagra), 2 linguri ulei

Dificultate: Redusa Timp: 2h

6 voturi

Mod de preparare

Blat: preincalzim cuptorul la 180 grade si tapetam o tava cu hartie de copt. Separam albusurile de galbenusuri si batem albusurile spuma. Adaugam zaharul treptat si batem pana se topeste. Adaugam nuca macinata amestecata cu faina si cu praful de copt. Incorporam cu o lingura usor, fara a apasa compozitia. Intindem bezeaua in tava tapetata si introducem in cuptor pentru aproximativ 20-25 minute (depinde de cuptor). Cand blatul este usor rumenit, scoateti tava din cuptor. Lasam sa se raceasca pe un gratar.

Glazura 1: Intr-un vas pe aburi topim 200 g ciocolata alba cu 2 linguri ulei, amestecam bine si turnam peste blatul racit si o intindem frumos. Dam la rece pana se intareste ciocolata total. (Eu o pun de obicei in congelator, sa se inatreasca mai repede, daca nu respectati pasul acesta riscati ca ciocolata alba sa se amestece cu crema).

Crema: Intr-o craticioara caramelizam cele 10 linguri de zahar la foc mic. Cand zaharul e topit complet, adaugam untul si amestecam bine. Lasam sa fiarba la foc mic, pana cand untul se amesteca cu zaharul topit.

Amestecam galbenusurile cu cele 2 linguri de zahar si le adaugam la crema de caramel impreuna cu alunele prajite. Amestecam continuu si lasam sa fiarba pana cand crema incepe sa se ingroase. Dam la frigider pana cand crema e complet racita (eu o pun in congelator). Cand e complet rece intindem crema peste blat. (daca crema nu e rece, va topi glazura alba). Dam la rece din nou prajitura, pentru ca crema sa se intareasca. Cand s-a intarit, facem glazura 2 la fel ca si 1: topim ciocolata neagra cu 2 linguri de ulei pe aburi si o intindem peste crema de caramel. Dam la rece pentru cateva ore. Servim cu multa, multa pofta!


Daca ti-a placut reteta noastra "Snickers delicios!" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cake pops cu glazura fericita

Cake pops cu glazura fericita

Macinati fin biscuitii si alunele caju intr-un bol incapator. Amestecati-le cu cacao, gemul de struguri,

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Negresa

Negresa

Zaharul, untul, laptele si cele 2 linguri de cacao se topesc la foc mic, pina dau in clocot. Din

9 voturi    9 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    silvia (Chef de cuisine) , 03 mai 2013

    De de nu se specifica marimea tavi?

Dificultate

Redusa

Timp

2h

6 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 7 albusuri
  • 7 linguri zahar
  • 200 gr nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Glazura 1:
  • 200 gr ciocolata alba
  • 2 linguri ulei
  • Crema:
  • 12 linguri zahar
  • 200 gr unt
  • 7 galbenusuri
  • 200 gr alune prajite (eu am pus arahide)
  • Glazura 2:
  • 200 gr ciocolata cu lapte (sau neagra)
  • 2 linguri ulei

Raporteaza reteta

Fara foto

silvia (Chef de cuisine)

De de nu se specifica marimea tavi?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Papanasi cu dulceata de coacaze negre Papanasi cu dulceata de coacaze negre

Intr-un bol punem branza, galbenusurile, razatura de lamaie, zaharul vanilat, faina impreuna cu praful de copt. Separat batem albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine Prajitura cu visine

Albusurile se separa de galbenusuri, apoi se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu piscoturi