Snickers delicios!

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Snickers delicios!

Ingrediente

  • Blat:
  • 7 albusuri
  • 7 linguri zahar
  • 200 gr nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Glazura 1:
  • 200 gr ciocolata alba
  • 2 linguri ulei
  • Crema:
  • 12 linguri zahar
  • 200 gr unt
  • 7 galbenusuri
  • 200 gr alune prajite (eu am pus arahide)
  • Glazura 2:
  • 200 gr ciocolata cu lapte (sau neagra)
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

Blat: preincalzim cuptorul la 180 grade si tapetam o tava cu hartie de copt. Separam albusurile de galbenusuri si batem albusurile spuma. Adaugam zaharul treptat si batem pana se topeste. Adaugam nuca macinata amestecata cu faina si cu praful de copt. Incorporam cu o lingura usor, fara a apasa compozitia. Intindem bezeaua in tava tapetata si introducem in cuptor pentru aproximativ 20-25 minute (depinde de cuptor). Cand blatul este usor rumenit, scoateti tava din cuptor. Lasam sa se raceasca pe un gratar.

Glazura 1: Intr-un vas pe aburi topim 200 g ciocolata alba cu 2 linguri ulei, amestecam bine si turnam peste blatul racit si o intindem frumos. Dam la rece pana se intareste ciocolata total. (Eu o pun de obicei in congelator, sa se inatreasca mai repede, daca nu respectati pasul acesta riscati ca ciocolata alba sa se amestece cu crema).

Crema: Intr-o craticioara caramelizam cele 10 linguri de zahar la foc mic. Cand zaharul e topit complet, adaugam untul si amestecam bine. Lasam sa fiarba la foc mic, pana cand untul se amesteca cu zaharul topit.

Amestecam galbenusurile cu cele 2 linguri de zahar si le adaugam la crema de caramel impreuna cu alunele prajite. Amestecam continuu si lasam sa fiarba pana cand crema incepe sa se ingroase. Dam la frigider pana cand crema e complet racita (eu o pun in congelator). Cand e complet rece intindem crema peste blat. (daca crema nu e rece, va topi glazura alba). Dam la rece din nou prajitura, pentru ca crema sa se intareasca. Cand s-a intarit, facem glazura 2 la fel ca si 1: topim ciocolata neagra cu 2 linguri de ulei pe aburi si o intindem peste crema de caramel. Dam la rece pentru cateva ore. Servim cu multa, multa pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise