Pentru blat: se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bate in continuare pana se topeste. Se adauga nuca macinata, praful de copt si amidonul, amestecand usor. Intr-o tava punem hartie de copt, turnam compozitia si introducem in cuptorul preincalzit. Lasam la cuptor pana are o culoare aramie.
Pentru crema: se caramelizeaza 5 linguri zahar, se adauga treptat margarina taiata bucati. Dupa ce s-a topit toata margarina se adauga cele 6 galbenusuri frecate cu 3 linguri de zahar. Se amesteca energic pe foc. Se adauga si nuca amestecand continuu. Cand se leaga crema sa da la o parte de pe foc lasandu-se sa se raceasca.
Peste blat turnam ciocolata alba topita pe foc cu 3 linguri de ulei. Dupa ce s-a intarit ciocolata alba se pune crema de caramel, iar peste crema, ciocolata cu lapte topita cu 3 linguri de ulei.
Se taie dupa ce s-a intarit ciocolata.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii