autor:

cristina i.

» » Prajituri

Snikers

Autor: cristina i. (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cristina i. (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 aprilie 2009

Ingrediente
Blat:6 albusuri,200 gr.zahar,200 gr.nuca macinata,3 linguri faina,1 praf de copt, Crema:10 linguri zahar,200 gr.margarina,200 gr.nuca tocata marunt,6 galbenusuri., 200 gr.ciocolata alba,200 gr cicolata neagra,10 linguri ulei

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

54 voturi

Mod de preparare

Blat:se bat spuma albusurile,se adauga zaharul, nuca, faina si praful de copt.Se coace in tava unsa si tapetata sau pe hartie de copt la foc potrivit.Se topeste pe baie de aburi ciocolata alba cu 5 linguri de ulei si se toarna peste blat.
Crema:se pun la caramelizat 5 linguri de zahar,se tine pe foc pana este de culoare maro,nu prea mult sa nu se faca amar,se adauga margarina,dupa ce s-a topit se adauga galbenusurile frecate cu celelalte 5 linguri de zahar,la final se adauga nuca tocata marunt dupa ce am prajit-o putin in tava la cuptor.Se obtine o crema mai groasa care se toarna peste blat.Deasupra se pune ciocolata neagra pe care am preparat-o cu celelalte 5 linguri de ulei la fel ca pe cea alba.
Daca ti-a placut reteta noastra "Snikers" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Snikers

Prajitura Snikers

Pentru blat se bat albusele cu zaharul si apoi se adauga praful de copt,faina si nuca macinata si

19 voturi    11 comentarii
1h
Dulciuri diverse
briose cu glazura de capucino

briose cu glazura de capucino

Se separa albusul de galbenus. Albusul se bate spuma apoi se adauga zaharul si dupa care galbenusurile,

5 voturi    5 comentarii
45 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • adriana pocol

    adriana pocol (Chef de cuisine):

    Am incercat prajitura si a iesit super deliciosa.Am urmat intocmai reteta numai ca am renuntat la stratul de ciocolata alba pt ca nu-l aveam la dispozitie,iar prepararea ei este chiar usoara si rapida.Dureros este pana se raceste si o poti servi si savura.

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mariana Alecsandru , 30 decembrie 2015

    ce marime are tava in care se pregateste prajitura?

  • adriana pocol

    adriana pocol (Chef de cuisine) , 10 martie 2012

    Foarte buna prajutura si in plus mi-a iesit din prima,eu fiind o incepatoare.Nota maxima

  • catalina

    catalina (Chef de cuisine) , 20 septembrie 2010

    Am terminat de facut prajitura acum o jumatate de ora.De atunci stam toti pe langa ea si asteptam sa se racesca.....Este foarte simplu de facut si sunt increzatoare ca mi-a iesit foarte bine.Mersi mulllt de reteta Cristina. Ai 10 stelute de la mine hihihihi.

    • myre

      myre (Bucatar sef) , 10 decembrie 2009

      e super gustoasa, e preferata tuturor prietenilor deja ma roaga sa o fac de craciun

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2009

      preferata mea ,dar nu am facut-o cred ca-i buna

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 25 iulie 2009

      E una dintre Prăjiturile mele preferate! E delicioasă!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 24 iulie 2009

      Delicioasa.Am salvat-o!

    • Fara foto

      Simos (Chef de cuisine) , 22 iunie 2009

      E o nebunie de prajitura!

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 22 iunie 2009

      Incercati fetelor reteta cu cea mai mare incredere,este tare buna.Eu am facut-o si cu alune,dar tot cu nuca imi place mai mult.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 20 iunie 2009

      Cred ca este un deliciu,trebuie sa o fac si eu,felicitari.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 19 iunie 2009

      Ce bine ca se pot face si in casa.Felicitari.Am''furat''reteta.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 03 iunie 2009

      Yam..yam..ce buna e, foarte buna.

    • Dachman Laura

      Dachman Laura (Chef de cuisine) , 31 mai 2009

      Mmm ce bine arata...am sa incerc si eu reteta :)

    • irina

      irina (Chef de cuisine) , 08 mai 2009

      Eu stiu reteta si cu biscuite sub bezea! Iese delicioasa!!! Se pot adauga si stafide printre nuci!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 07 mai 2009

      Merita incercata.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

1h

54 voturi

Ingrediente

  • Blat:6 albusuri,200 gr.zahar,200 gr.nuca macinata,3 linguri faina,1 praf de copt
  • Crema:10 linguri zahar,200 gr.margarina,200 gr.nuca tocata marunt,6 galbenusuri.
  • 200 gr.ciocolata alba,200 gr cicolata neagra,10 linguri ulei

Raporteaza reteta

Retete
de cristina i.
Salata cu paste

Salata cu paste

Pastele fainoase pot avea orice forma,mie imi plac mai mult spiralele acelea care sunt in mai multe

11 voturi    4 comentarii
15 min
Salate reci
Crempita mai altfel

Crempita mai altfel

Foile de cremsnit pot fi din cele care se gasesc in comert dar sunt mult mai bune daca le coaceti

16 voturi    7 comentarii
30 min
Prajituri
Kaly Tort

Kaly Tort

Se prajesc alunele, se piseaza si se pun in tava unsa cu putina margarina. Se pregateste blatul:

12 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Torturi

adriana pocol (Chef de cuisine)

Foarte buna prajutura si in plus mi-a iesit din prima,eu fiind o incepatoare.Nota maxima

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu mere