Blat:se bat spuma albusurile,se adauga zaharul, nuca, faina si praful de copt.Se coace in tava unsa si tapetata sau pe hartie de copt la foc potrivit.Se topeste pe baie de aburi ciocolata alba cu 5 linguri de ulei si se toarna peste blat.
Crema:se pun la caramelizat 5 linguri de zahar,se tine pe foc pana este de culoare maro,nu prea mult sa nu se faca amar,se adauga margarina,dupa ce s-a topit se adauga galbenusurile frecate cu celelalte 5 linguri de zahar,la final se adauga nuca tocata marunt dupa ce am prajit-o putin in tava la cuptor.Se obtine o crema mai groasa care se toarna peste blat.Deasupra se pune ciocolata neagra pe care am preparat-o cu celelalte 5 linguri de ulei la fel ca pe cea alba.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii