autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Fripturi

Snitele de telina

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 1 radacina mare de telina (1,2 kg), , sare, , 3 linguri sos de tomate cu usturoi (Knorr), , 100 g branza telemea (de oaie), , 6 linguri pesmet, , 4 linguri cascaval ras, , 6 linguri faina, , 2 oua, , 30 g unt.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

5 voturi

Mod de preparare

Se curata telina de coaja, se spala si se taie felii groase de 1,5 cm.
Se fierb feliile „al dente” in apa cu sare (circa 8-10 minute de cand incepe sa clocoteasca), se rastoarna intr-o strecuratoare, se tin putin sub jetul de apa rece si se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta.
Se taie in fiecare felie de telina o fanta si se umplu fantele cu sos de tomate si fasii de telemea.
Se amesteca pesmetul cu cascavalul ras.
Se dau feliile de telina prin faina, ou si pesmet + cascaval si se prajesc in untul incins, pana ce se rumenesc frumos pe ambele parti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Snitele de telina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Pulpe gustoase

Pulpe gustoase

Faci un sos din ulei si condimente, treci pulpele prin acest sos, lasi 15 minute, dupa care le asezi

2 voturi    6 comentarii
1h
Fripturi
´´Bife flambe´´ cu sos de ciuperci

´´Bife flambe´´ cu sos de ciuperci

1)Carnea se condimenteaza cu sare si piper.Ciupercile taiate felii se calesc in 2-3 linguri unt culinar,se

2 voturi    4 comentarii
30 min
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

5 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 1 radacina mare de telina (1,2 kg)
  • sare
  • 3 linguri sos de tomate cu usturoi (Knorr)
  • 100 g branza telemea (de oaie)
  • 6 linguri pesmet
  • 4 linguri cascaval ras
  • 6 linguri faina
  • 2 oua
  • 30 g unt.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Friptura de pasare in sos de vin