autor:

Fara foto

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Somloi galuska

Autor: Florentina Ramona Stoian (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Ungaria


    Reteta postata pe: 14 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florentina Ramona Stoian (Chef de cuisine)   
Specific:  

Ungaria


Reteta postata pe: 14 martie 2009

Ingrediente
Pentru blaturi:, 200 gr faina, 150 gr zahar, 6 oua, 30 gr cacao, 1 pliculet zahar vanilinat, , Pentru crema de nuci:, 100 gr miez de nuca, 50 gr unt, 100 ml lapte, 50 gr zahar, 30 gr amidon, , Pentru crema de cacao:, 100 ml lapte, 50 gr unt, 50 gr faina, 30 gr cacao, 50 gr zahar, 1 ou, 1 sticluta esenta rom, , Pentru topping:, 200 gr frisca, 30 gr cacao, 100 gr zahar

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

11 voturi

Mod de preparare

Galbesnusurile se bat cu zahar, se adauga faina si spuma tare de albus, apoi compozitia se imaprte in 2, intr-una se adauga 30 gr cacao, iar in cealalta, vanilia. Se intind pe 2 tavi tapetate si se coc.
Nucile se macina, se amesteca cu unt, zahar si amidon si se fierb pe falacara mica pana se ingroasa, apoi se lasa la racit.
Laptele se amesteca cu ouale batute, unt, faina, zahar si cacao, se infirebanta pe foc mic pana se ingraosa, apoi se lasa la racit.
Baltul de vanlie se rupe in bucati si se amesteca cu crema de nuci. Blatul de cacao se rupe in bucati si se amesteca cu crema de cacao.
In vase adanci se pun cele doua amestecuri de blat si crema, se toarna pe deasupra un sos format dij zahar, cacao si putina apa, apoi se orneaza cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Somloi galuska" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Somloi galuska

Somloi galuska

Se fac doua blaturi simple intr-o tava mica, asupra carora nu am sa mai insist ca toata lumea stie

21 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Cornulețe de vanilie

Cornulețe de vanilie

Ingredientele se amestecă și se frământă bine. Coca obtinută o împărțim în

5 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 20 iunie 2010

    Am mancat la un restaurant si avea si nuci taiate si macerate in rom, este o idee sa lasam cateva nemacinate...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 iunie 2010

    Cred ca este o bunatate !

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 iunie 2009

    Super! Felicitari!

    • Fara foto

      Florentina Ramona Stoian (Chef de cuisine) , 04 mai 2009

      Mersi fain pentru pont..Multumesc..:)

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2009

      Arata bine si cred ca e delicioasa.

    • Fara foto

      fentaur (Chef de cuisine) , 26 martie 2009

      Super...dar un singur truc..din experienta am facut mii de portii...la zahar adauga atitea linguri de apa din cite oua faci blatul si fierbi un sirop si dupa racire adagi incet cind bati albusurile blatul devine mai fin..iar nucile inaite de macinat trebue putin prajite la cuptor i va da un gust minunat...suces

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

11 voturi

Ingrediente

  • Pentru blaturi:
  • 200 gr faina
  • 150 gr zahar
  • 6 oua
  • 30 gr cacao
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • Pentru crema de nuci:
  • 100 gr miez de nuca
  • 50 gr unt
  • 100 ml lapte
  • 50 gr zahar
  • 30 gr amidon
  • Pentru crema de cacao:
  • 100 ml lapte
  • 50 gr unt
  • 50 gr faina
  • 30 gr cacao
  • 50 gr zahar
  • 1 ou
  • 1 sticluta esenta rom
  • Pentru topping:
  • 200 gr frisca
  • 30 gr cacao
  • 100 gr zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Florentina Ramona Stoian
Spaghetti al pomodoro

Spaghetti al pomodoro

Spaghetele se fireb in apa clocotita cu putina sare 7-8 minute, se scurg bine de apa, se stropesc

11 voturi    8 comentarii
25 min
Paste si pizza
piftie din carne de porc

piftie din carne de porc

Se spala si se rad bine cu cutitul picioarele sau capul de porc (daca au par, se pirlesc la flacara).

36 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu carne
icre crap

icre crap

Se fierbe grisul cu apa, astfel incat sa ramana ingrosat. Separat se mixeaza icrele cu ulei, pana

6 voturi    4 comentarii
25 min
Aperitive cu oua

mira (Chef de cuisine)

Am mancat la un restaurant si avea si nuci taiate si macerate in rom, este o idee sa lasam cateva nemacinate...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Briose tiramisu