Somloi galuska

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blaturi:
  • 200 gr faina
  • 150 gr zahar
  • 6 oua
  • 30 gr cacao
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • Pentru crema de nuci:
  • 100 gr miez de nuca
  • 50 gr unt
  • 100 ml lapte
  • 50 gr zahar
  • 30 gr amidon
  • Pentru crema de cacao:
  • 100 ml lapte
  • 50 gr unt
  • 50 gr faina
  • 30 gr cacao
  • 50 gr zahar
  • 1 ou
  • 1 sticluta esenta rom
  • Pentru topping:
  • 200 gr frisca
  • 30 gr cacao
  • 100 gr zahar

Mod de preparare

Galbesnusurile se bat cu zahar, se adauga faina si spuma tare de albus, apoi compozitia se imaprte in 2, intr-una se adauga 30 gr cacao, iar in cealalta, vanilia. Se intind pe 2 tavi tapetate si se coc.

Nucile se macina, se amesteca cu unt, zahar si amidon si se fierb pe falacara mica pana se ingroasa, apoi se lasa la racit.

Laptele se amesteca cu ouale batute, unt, faina, zahar si cacao, se infirebanta pe foc mic pana se ingraosa, apoi se lasa la racit.

Baltul de vanlie se rupe in bucati si se amesteca cu crema de nuci. Blatul de cacao se rupe in bucati si se amesteca cu crema de cacao.

In vase adanci se pun cele doua amestecuri de blat si crema, se toarna pe deasupra un sos format dij zahar, cacao si putina apa, apoi se orneaza cu frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise