autor:

Lucica-Elena Puscas

» » Retete de post

Somon la cuptor cu fenicul

Autor: Lucica-Elena Puscas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lucica-Elena Puscas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 decembrie 2010

Ingrediente
Pentru 4 prtii:, , 4 buc. file somon proaspat (aprox. 800 g), 1 buc. ghimbir, 4 catei usturoi, 1 lingura miere, 1 lingura mustar, 50 ml sos de soia, 25 ml ulei de masline, , 6 bulbi de fenicul, 4 catei usturoi, 100 ml vermut alb, 25 ml ulei masline, 2 lingurite sare de mare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Din ghimbir ras pe razatoarea mica, usturoi pisat, miere, mustar, sos de soia si ulei se fase o marinata in care se lasa fileul de somon timp de 15 min.

Eu prefer gatitul in cuptor si nu prajitul. Am incalzit cuptorul la 200 de grade si am introdus pt. 25 min. tava cu somonul marinat.

Garnitura de fenicul am preparat-o dupa reteta lui Jemie Oliver.
Am taiat feniculul solzisori, am adaugat 4 catei de usturoi tocati, sarea de mare si vermutul. Am presarat cu frunze de fenicul tocate si am acoperit tava cu hartie de copt umezita si apoi stoarsa.
Am dat la cuptor 30 min.
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon la cuptor cu fenicul" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Mancare de pere (mere/gutui)

Mancare de pere (mere/gutui)

Fructele se curata de coaja si de samburi si se prajesc intr-o tigaie. Cand sunt prajite (trebuie

5 voturi    0 comentarii
40 min
Retete de post
Negresa cu gem si nuca

Negresa cu gem si nuca

Se amesteca faina, cacaua, nuca maruntita. Se adauga apa, uleiul si gemul. Adaugam si praful de copt

5 voturi    2 comentarii
1h
Retete de post

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 01 februarie 2011

    O reteta delicioasa si apetisanta!***** Am scapat o multime de retete interesante, dar stii cum este de sarbatori... Imi place felul in care combini condimentele.

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 05 decembrie 2010

    De la o portie de peste nu lipsesc niciodata.

  • Adelina Damian-Fekete

    Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2010

    Exotic, luxos , sănătos!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2010

      Super ! O reteta de nota 10 cu felicitari ! *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 prtii:
  • 4 buc. file somon proaspat (aprox. 800 g)
  • 1 buc. ghimbir
  • 4 catei usturoi
  • 1 lingura miere
  • 1 lingura mustar
  • 50 ml sos de soia
  • 25 ml ulei de masline
  • 6 bulbi de fenicul
  • 4 catei usturoi
  • 100 ml vermut alb
  • 25 ml ulei masline
  • 2 lingurite sare de mare

Raporteaza reteta

Retete
de Lucica-Elena Puscas
Vinete in stil italian

Vinete in stil italian

Vinetele spalate se taie pe lungime, se cresteaza usor dupa care se fierb 5 min. in apa cu sare.Se

48 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Placinta cu dovleac

Placinta cu dovleac

Intr-un castron se pun pe rnad apa, uleiu, oul, sarea, se amestaca bine si apoi se incorporeaza faina

15 voturi    3 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Ciuperci umplute

Ciuperci umplute

Calim la foc mediu ceapa tocata, piciorusele de ciuperci taiate cubulete mici, rosia taiata marunt. Adaugam

2 voturi    1 comentariu
40 min
Aperitive

Mihaela11 (Chef de cuisine)

O reteta delicioasa si apetisanta!***** Am scapat o multime de retete interesante, dar stii cum este de sarbatori... Imi place felul in care combini condimentele.

Adauga reteta
Retete

din Retete de post

Mancare de legume la Crock Pot Mancare de legume la Crock Pot

Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete, morcovii rondele, dovlecelul, ceapa, usturoiul si ardeii ii taiem marunt. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Retete de post
Ardei umpluti-reteta de post Ardei umpluti-reteta de post

Se pregatesc ardeii, se taie cotoarele si se scot semintele, se clatesc si se pun pe chiuveta la scurs. Se curata prazul, se toaca

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Gogosi de post