Somonul se spala bine se curata de intestin,se taie pe jumatate in lungime,se inlatura capul si se scoate osul central,se fileteaza in modul acesta se obtin 2 filete(nu se inlatura pielita);
Intr-un vas amestecam sarea groasa cu cea fina,adaugam zaharul si anasonul,boabele de piper,amestecam bine totul cu mainile;
Intr-o tava de plasic sau inox asezam jumatate din sarea preparata,deasupra asezam pestele si acoperim cu restul de sare;
presam putin cu mainile ,trebuie sa fie acoperit tot pestele ,eventual mai adaugam sare;
Lasam pestele in frigider cel putin 24 de ore dar nu mai mult de 48 ore,curatam bine de sare si il spalam sub jetul de apa rece;Il uscam cu hartie de bucatarie ,il ungem cu un fir de ulei de masline,si-l filetam cu ajutorul unui cutit cu lama lunga si subtire,pornind de la coada pestelui ajungand usor spre cap;
Daca feliile sunt prea grase le batem un pic cu podul palmei;
Dovlecelul,il spalam si il taiem pe laterale evitand miezul(contine multe seminte),il taiem ft subtire ,,julien'',il asezam pe un platou,stropim cu ulei de masline,sare,patrunjel,asezam somonul filetat,decoram cu seminte de pin si julien de lamaie,saram,piperam si servim!
Pofta buna!
Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieReteta de gogosari in sos de mustar. Cum prepari gogosari in sos de mustar reteta delicioasa.
Gogosari in sos de mustarRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii