Somon marinat cu seminte de anason(anice)

Timp pregatire
1440 minute
Complexitate
redusa
Somon marinat cu seminte de anason(anice)

Ingrediente

  • 1 somon de 1kg
  • seminte de anason
  • 1kg sare grunjosa
  • 5-6 linguri zahar
  • 250g sare fina
  • piper boabe
  • Pt decor
  • 1 dovlecel
  • patrunjel
  • coaja de lamaie
  • seminte de pin optional
  • ulei de masline

Mod de preparare

Somonul se spala bine se curata de intestin,se taie pe jumatate in lungime,se inlatura capul si se scoate osul central,se fileteaza in modul acesta se obtin 2 filete(nu se inlatura pielita);

Intr-un vas amestecam sarea groasa cu cea fina,adaugam zaharul si anasonul,boabele de piper,amestecam bine totul cu mainile;

Intr-o tava de plasic sau inox asezam jumatate din sarea preparata,deasupra asezam pestele si acoperim cu restul de sare;

presam putin cu mainile ,trebuie sa fie acoperit tot pestele ,eventual mai adaugam sare;

Lasam pestele in frigider cel putin 24 de ore dar nu mai mult de 48 ore,curatam bine de sare si il spalam sub jetul de apa rece;Il uscam cu hartie de bucatarie ,il ungem cu un fir de ulei de masline,si-l filetam cu ajutorul unui cutit cu lama lunga si subtire,pornind de la coada pestelui ajungand usor spre cap;

Daca feliile sunt prea grase le batem un pic cu podul palmei;

Dovlecelul,il spalam si il taiem pe laterale evitand miezul(contine multe seminte),il taiem ft subtire ,,julien'',il asezam pe un platou,stropim cu ulei de masline,sare,patrunjel,asezam somonul filetat,decoram cu seminte de pin si julien de lamaie,saram,piperam si servim!

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gogosari in sos de mustar

Gogosari in sos de mustar

Reteta de gogosari in sos de mustar. Cum prepari gogosari in sos de mustar reteta delicioasa.

Gogosari in sos de mustar
Papricas cu pui de tara si galuste

Papricas cu pui de tara si galuste

Papricas cu pui de tara si galuste
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise