autor:

Alina Gabriela B.

» » , , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post, Retete vegetariene

Soté de spanac cu usturoi

Autor: Alina Gabriela B. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina Gabriela B. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 noiembrie 2013

Ingrediente
1,5 kg spanac verde la legatura, 1 ceapa alba, bulion de rosii ( 1-2 linguri), ulei de masline, 1 ardei gras rosu, 2-3 catei de usturoi, sare, piper, cimbru

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Spanacul se alege, se spala bine in cateva ape,dupa care se pune la fiert in apa cu sare si se lasa circa 3-6 minute. Dupa ce s-a fiert scurgem spanacul printr-o sita. Intre timp punem la prajit intr-o tigaie cateva linguri de ulei de masline,ceapa tocata marunt,ardeiul si jumatate de pahar de apa. Pana se calesc ceapa si ardeiul,spanacul se marunteste bine cu un cutit.



Dupa ce se inmoaie ceapa,adaugam bulionul de rosii si amestecam.Apoi adaugam spanacul maruntit bine si lasam 5-10 minute la foc mic sa se caleasca si sa patrunda. Spre sfarsit adaugam usturoiul tocat,sare,piper,cimbru dupa gust. Pentru ca suntem in postul Craciunului noi l-am servit cu cartofi taranesti si marar.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Soté de spanac cu usturoi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Soté de spanac cu ciuperci si usturoi

Soté de spanac cu ciuperci si usturoi

Mã bucur sã vã regãsesc, am lipsit un timp de pe Gustos, dar am lucrat putin la bloguletul meu

5 voturi    5 comentarii
10 min
Retete vegetariene
Frigarui de cartofi cu rozmarin

Frigarui de cartofi cu rozmarin

Fierbem cartofii in coaja de jumatate si ii lasam putin sa se raceasca. Ii decojim apoi. Crengutele

1 vot    2 comentarii
45 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
269.99 lei
202.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    popa elena , 25 februarie 2017

    foarte bun

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 1,5 kg spanac verde la legatura
  • 1 ceapa alba
  • bulion de rosii ( 1-2 linguri)
  • ulei de masline
  • 1 ardei gras rosu
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • cimbru

Raporteaza reteta

Retete
de Alina Gabriela B.
Brioşe cu glazură de ciocolată

Brioşe cu glazură de ciocolată

Reţeta este pentru 20 de brioşe. Într-un vas se taie ciocolata în cuburi mai mici

2 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Paste (Penne Rigate) cu branza de vaci la cuptor

Paste (Penne Rigate) cu branza de vaci la cuptor

Intr-un vas se pune apa la fiert cu un praf de sare. Dupa ce a dat in clocot adaugam pastele si le

2 voturi    0 comentarii
1h
Paste si pizza
Cornulete fragede cu gem,nuca sau rahat (de post)

Cornulete fragede cu gem,nuca sau rahat (de post)

Intr-un vas se amesteca margarina, praful de copt stins in bors, apa minerala si esenta de vanilie. Dupa,

4 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Fara foto

popa elena

foarte bun

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi

Imam bayildi are origini turcesti, dar este astazi un aperitiv intalnit nu numai in zona Turciei, ci si in intregul Orient Mijlociu

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Gnocchi din cartofi mov, cu ghebe sotate si cipsuri Gnocchi din cartofi mov, cu ghebe sotate si cipsuri

Pentru aluat: se spala bine cartofii cu tot cu coaja. Se fierb in steamer pana patrunde o furculita cu usurinta in ei. Se curata de

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Budinca de dovlecei cu rosii si mozzarella