autor:

CristinaD

» » Aperitive

Sote de ficat cu mar

Autor: CristinaD (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: CristinaD (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2008

Ingrediente
* 300 g ficat de vita, * 3-4 mere, * 3 cepe, * 75 g unt, * 2 linguri cu faina, * 1⁄2 l lapte, * ulei, * sare, * piper

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

3 voturi

Mod de preparare

Ficatul se tine in lapte rece macar o ora. Se scurge apoi, se curata de pielite, se portioneaza in felii de un deget grosime. Se dau prin faina si se prajesc in ulei, pe ambele parti. Cepele se curata, se taie pestisori si se rumenesc in putin unt. Merele se taie inele si se dau la cuptor, intr-o tava unsa cu unt. Atentie, ficatul se sareaza numai dupa ce s-a prajit, altfel se intareste!

* Sugestie: Se serveste acoperit cu ceapa prajita si ornat cu rotocoale de mar copt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sote de ficat cu mar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Piftie de ciolan afumat

Piftie de ciolan afumat

Se curata bine ciolanul (daca e nevoie il parliti putin la aragaz) si il radeti cu un cutit, spalati-l

47 voturi    9 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu carne
Drob de pui

Drob de pui

Se pun la fiert pipotele, inimile și ficățeii spălați și curățați bine, cu puțină sare.

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

  • 2 comentarii

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2009

    Cred ca este un deliciu

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2009

    Imi place foarte mult...,o bunatate...

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

3 voturi

Ingrediente

  • * 300 g ficat de vita
  • * 3-4 mere
  • * 3 cepe
  • * 75 g unt
  • * 2 linguri cu faina
  • * 1⁄2 l lapte
  • * ulei
  • * sare
  • * piper

Raporteaza reteta

Retete
de CristinaD
Frigarui de pui

Frigarui de pui

Se taie cubulete toate ingredientele; Se amesteca intr-un vas de plastic toate ingredientele cu

3 voturi    1 comentariu
30 min
Aperitive
Supa de branza cu paine si salam

Supa de branza cu paine si salam

Mod de preparare: Se curata usturoiul si se toaca marunt. Se caleste in 2 linguri de unt fierbinte

4 voturi    4 comentarii
1h
Supe de legume
Bulz

Bulz

Mamaliga se fierbe, mai groasa, se modeleaza, cu mainile umede de zer, cuprinzand in interior branza

7 voturi    2 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Cred ca este un deliciu

Retete

din Aperitive cu carne

Crema de mascarpone cu ton Crema de mascarpone cu ton

Se pun intr-un castron bucatile de ton (scurse de ulei) din conserva si fileurile de ansoa cu putin ulei propriu si se zdrobesc cu furculita

21 voturi    1 comentariu
15 min
Aperitive
Covrigi de primavara Covrigi de primavara

Tai aluatul de foietaj fasii de vreo 5 cm, pun in mijlocul fasiei de aluat mozarella rasa, salam tocat marunt si parmezan ras. Dupa

0 voturi    0 comentarii
25 min
Aluaturi si Foietaje
Chiftele