autor:

Eugénia (Mihai ) DELAD

» » , , Budinci, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete vegetariene

Soufflé de brocoli, conopida si dovlecei

Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Belgia


    Reteta postata pe: 18 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
Specific:  

Belgia


Reteta postata pe: 18 februarie 2011

Ingrediente
350 g conopida, 300g broccoli, 1 dovlecel mare sau 2 mai mici, 4 linguri unt (pereferabil cu ierburi aromatice), 2 linguri faina, 400 ml lapte, 200 frisca lichida, 100 g smantana, 100 g parmezan(cascaval ras sau branza raza sau felii de mozzarella), 4 galbenusuri, 1 lingura rasa de marar deshidratat sau o legatura de marar verde, sare, piper, nucsoara. Pentru sos (2): 200 g sos de rosii care se fierbe putin cu o lingurita de ulei de masline, oregano, busuioc sau ce ierburi aromatice doriti.

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

7 voturi

Mod de preparare

Se spala legumele, se desface conopida si broccoli buchetele, dovleceii se taie felii. Se opareste conopida si broccoli in apa cu sare apoi se lasa la scurs. Pentru sosul de baza: se topeste untul, se adauga faina si laptele. Se fierbe sosul 3 min. Se inchide focul si se adauga frisca lichida si smantana,50 g parmezan, condimentele( nu uitati nucsoara!). Se adauga tot sosul un pic racit in castronul in care se bat spuma galbenusurile, in prealabil. Se incalzeste cuptorul la 180 grade. Se unge o forma cu unt, se presara putin pesmet si se pun in ea straturi de legume si sos. Se presara deasupra sosul ramas, parmezan sau branza rasa sau mozzarella. Se da la cuptor 35-40 min. Se serveste cu sos de rosii.

Cuisine d'Eugénia http://eugeniadeladcuisine.blogspot.com
Daca ti-a placut reteta noastra "Soufflé de brocoli, conopida si dovlecei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Ardei umpluti cu orez si legume

Ardei umpluti cu orez si legume

Se scot cotoarele ardeilor si se scutura bine de seminte. Intr-o tigaie puneti 2 linguri de ulei

43 voturi    16 comentarii
1h 15 min
Retete vegetariene
Patatas bravas

Patatas bravas

Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare.Dupa ce s-au fiert ii scufundam in apa rece sau gheata

12 voturi    5 comentarii
40 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

    bun sufleul tau !

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 03 iulie 2012

    trebuie neaparat sa pregatesc mancarica asta :-)

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 februarie 2011

    O bunatate.

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 19 februarie 2011

      un deliciu!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

7 voturi

Ingrediente

  • 350 g conopida
  • 300g broccoli
  • 1 dovlecel mare sau 2 mai mici
  • 4 linguri unt (pereferabil cu ierburi aromatice)
  • 2 linguri faina
  • 400 ml lapte
  • 200 frisca lichida
  • 100 g smantana
  • 100 g parmezan(cascaval ras sau branza raza sau felii de mozzarella)
  • 4 galbenusuri
  • 1 lingura rasa de marar deshidratat sau o legatura de marar verde
  • sare
  • piper
  • nucsoara. Pentru sos (2): 200 g sos de rosii care se fierbe putin cu o lingurita de ulei de masline
  • oregano
  • busuioc sau ce ierburi aromatice doriti.

Raporteaza reteta

Retete
de Eugénia (Mihai ) DELAD
Salata « vendredi »

Salata « vendredi »

Se spala salata si se rupe ( nu se taie cu cutitul), se taie ardeiul lamele. Se pune intr-un castron

3 voturi    3 comentarii
10 min
Salate reci
Melcisori aperitiv

Melcisori aperitiv

Se aseaza o jumatate din foi pe masa de lucru, se aseaza feliute de gouda (cascaval) taiate pe lung

7 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
Supa asiatica de creveti la wok

Supa asiatica de creveti la wok

Se pun mai intai ciupercile la hidratat intr-un bol cu apa, in cazul in care folosim ciuperci deshidratate

5 voturi    3 comentarii
20 min
Supe de carne

Manolovici Eugen (Chef de cuisine)

bun sufleul tau !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Kushari (reteta de post) Kushari (reteta de post)

Kushari este o reteta vegetariana egipteana, delicioasa, compusa din linte verde, paste si orez, care dupa ce au fost gatite toate,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mix de fasole batuta Mix de fasole batuta

Fasolea curatata, spalata, se pune la fiert in doua vase separat, iar cand incepe sa fiarba, se adauga in fiecare vas cate o lingurita

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Delicii de post de la bloggeri
Ochiuri cu mamaliguta