autor:

Eugénia (Mihai ) DELAD

» » , , Budinci, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete vegetariene

Soufflé de brocoli, conopida si dovlecei

Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Belgia


    Reteta postata pe: 18 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
Specific:  

Belgia


Reteta postata pe: 18 februarie 2011

Ingrediente
350 g conopida, 300g broccoli, 1 dovlecel mare sau 2 mai mici, 4 linguri unt (pereferabil cu ierburi aromatice), 2 linguri faina, 400 ml lapte, 200 frisca lichida, 100 g smantana, 100 g parmezan(cascaval ras sau branza raza sau felii de mozzarella), 4 galbenusuri, 1 lingura rasa de marar deshidratat sau o legatura de marar verde, sare, piper, nucsoara. Pentru sos (2): 200 g sos de rosii care se fierbe putin cu o lingurita de ulei de masline, oregano, busuioc sau ce ierburi aromatice doriti.

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

7 voturi

Mod de preparare

Se spala legumele, se desface conopida si broccoli buchetele, dovleceii se taie felii. Se opareste conopida si broccoli in apa cu sare apoi se lasa la scurs. Pentru sosul de baza: se topeste untul, se adauga faina si laptele. Se fierbe sosul 3 min. Se inchide focul si se adauga frisca lichida si smantana,50 g parmezan, condimentele( nu uitati nucsoara!). Se adauga tot sosul un pic racit in castronul in care se bat spuma galbenusurile, in prealabil. Se incalzeste cuptorul la 180 grade. Se unge o forma cu unt, se presara putin pesmet si se pun in ea straturi de legume si sos. Se presara deasupra sosul ramas, parmezan sau branza rasa sau mozzarella. Se da la cuptor 35-40 min. Se serveste cu sos de rosii.
Cuisine d'Eugénia http://eugeniadeladcuisine.blogspot.com
Daca ti-a placut reteta noastra "Soufflé de brocoli, conopida si dovlecei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Dovlecel gratinat cu usturoi

Dovlecel gratinat cu usturoi

Se spala dovleceii si se taie bastonase de 5-6 cm lungime, apoi se condimenteaza cu cimbru si condimente

15 voturi    12 comentarii
25 min
Retete vegetariene
Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci

Va place ciulamaua? Mie da…de orice soi! dar n-am mai pregatit-o de ani de zile, in special

0 voturi    3 comentarii
30 min
Retete vegetariene

  • 4 comentarii

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

    bun sufleul tau !

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 03 iulie 2012

    trebuie neaparat sa pregatesc mancarica asta :-)

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 februarie 2011

    O bunatate.

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 19 februarie 2011

      un deliciu!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

7 voturi

Ingrediente

  • 350 g conopida
  • 300g broccoli
  • 1 dovlecel mare sau 2 mai mici
  • 4 linguri unt (pereferabil cu ierburi aromatice)
  • 2 linguri faina
  • 400 ml lapte
  • 200 frisca lichida
  • 100 g smantana
  • 100 g parmezan(cascaval ras sau branza raza sau felii de mozzarella)
  • 4 galbenusuri
  • 1 lingura rasa de marar deshidratat sau o legatura de marar verde
  • sare
  • piper
  • nucsoara. Pentru sos (2): 200 g sos de rosii care se fierbe putin cu o lingurita de ulei de masline
  • oregano
  • busuioc sau ce ierburi aromatice doriti.

Raporteaza reteta

Retete
de Eugénia (Mihai ) DELAD
Salata « vendredi »

Salata « vendredi »

Se spala salata si se rupe ( nu se taie cu cutitul), se taie ardeiul lamele. Se pune intr-un castron

3 voturi    3 comentarii
10 min
Salate reci
Melcisori aperitiv

Melcisori aperitiv

Se aseaza o jumatate din foi pe masa de lucru, se aseaza feliute de gouda (cascaval) taiate pe lung

7 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
Supa asiatica de creveti la wok

Supa asiatica de creveti la wok

Se pun mai intai ciupercile la hidratat intr-un bol cu apa, in cazul in care folosim ciuperci deshidratate

5 voturi    4 comentarii
20 min
Supe de carne

Manolovici Eugen (Chef de cuisine)

bun sufleul tau !

Retete

din Retete vegetariene

Legume la cuptor Legume la cuptor

Fierbem broccoli. Taiem ceapa felii, dovlecelul il taiem in bucati mai mari si rosiile le lasam intregi sau le puteti taia in 2. Dupa

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spanac pe pat de mamaliga Spanac pe pat de mamaliga

Pregatim mamaliga (pentru mamaliga nu am masurat cantitatile folosite). O puteti face dupa gustul vostru. Nu trebuie sa fie foarte moale. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
45 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Rosii coapte aromate cu pesmet si parmezan