Souffle cu afine, pepene galben si banana

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
ridicata
Souffle cu afine, pepene galben si banana

Ingrediente

  • Afine – 100 g
  • Pepene galben – 1 felie
  • Banana coapta – 1 buc (mai mare)
  • Oua – 4 buc
  • Faina – 60 g
  • Lapte – 150 ml
  • Smantana de gatit – 100 ml
  • Zahar – 4 linguri
  • Sare – 1 varf de cutit
  • Zeama de lamaie – 1 lingura
  • Unt – 25 g
  • Ciocolata alba rasa pentru tapetat – 100 g
  • Extra:
  • Vase de ceramica termorezistente (Ramekine) – 8 buc
  • Spatula de silicon pentru impaturit

Mod de preparare

Amestecati laptele cu smantana si incalziti-le pe foc ;

Separati galbenusurile de albusuri;

Intr-un bol separat bateti galbenusurile cu 2 linguri de zahar, sarea si adaugati treptat faina;

Dupa ce-ati incorporat-o adaugati putin din compozitia lichida incalzita pe foc;

Amestecati bine si incorporati treptat si restul (laptele nu trebuie sa fie extrem de fierbinte altfel crema se va taia);

Puneti apoi compozitia intr-o craticioara si amestecati la foc mediu, cu ajutorul unui tel pana cand obtineti o compozitie tare, de textura unei budinci (care sa stea in tel);

Blendati fructele bine si apoi adaugati-le intr-o tigaie la foc mediu pentru a se mai reduce din excesul de lichid;

Adaugati compozitia de fructe peste cealalta compozitie;

Ungeti vasele de ceramica termorezistenta cu unt (de jos in sus) si tapetati-le cu ciocolata rasa;

Introduceti-le in frigider;

Preincalziti cuptorul la 180 de grade;

Bateti albusurile spuma cu zeama de lamaie si un praf de sare, adaugand la sfarsit 2 linguri de zahar;

Impaturiti albusurile in compozitia initiala de jos in sus (pastrand bulele de aer in interior) cu ajutorul unei spatule de silicon;

Puneti compozitia in vasele de ceramica termorezistenta, pastrand cca 5-8 mm pana in varf;

Stergeti marginea cu un servetel si bateti fiecare ramekin o singura data de masa;

Puneti-le intr-o tava si introduceti-le in cuptor;

Nu deschideti cuptorul in timpul procesului de gatire;

Cand souffle-ul a crescut cu inca jumatate peste volumul ramekinului (si este putin rumenit pe margine) atunci este gata;

Serviti-l cald, cum l-ati scos din cuptor;

Il puteti savura cu zahar pudra, fructe proaspete sau un scoop generos de inghetata;

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Reteta de spuma de capsuni. Spuma de capsuni cu albusuri gatite. Reteta de spuma de capsuni cu bezea italiana. Retete cu...

Spuma de capsuni
Ardei umpluţi (slow cooker)

Ardei umpluţi (slow cooker)

Ardei umpluţi (slow cooker)
Gem de cirese

Gem de cirese

Reteta de gem de cirese fara conservanti. Gem de cirese retea simpla si usor de preparat.

Gem de cirese
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor