Amestecati laptele cu smantana si incalziti-le pe foc ;
Separati galbenusurile de albusuri;
Intr-un bol separat bateti galbenusurile cu 2 linguri de zahar, sarea si adaugati treptat faina;
Dupa ce-ati incorporat-o adaugati putin din compozitia lichida incalzita pe foc;
Amestecati bine si incorporati treptat si restul (laptele nu trebuie sa fie extrem de fierbinte altfel crema se va taia);
Puneti apoi compozitia intr-o craticioara si amestecati la foc mediu, cu ajutorul unui tel pana cand obtineti o compozitie tare, de textura unei budinci (care sa stea in tel);
Blendati fructele bine si apoi adaugati-le intr-o tigaie la foc mediu pentru a se mai reduce din excesul de lichid;
Adaugati compozitia de fructe peste cealalta compozitie;
Ungeti vasele de ceramica termorezistenta cu unt (de jos in sus) si tapetati-le cu ciocolata rasa;
Introduceti-le in frigider;
Preincalziti cuptorul la 180 de grade;
Bateti albusurile spuma cu zeama de lamaie si un praf de sare, adaugand la sfarsit 2 linguri de zahar;
Impaturiti albusurile in compozitia initiala de jos in sus (pastrand bulele de aer in interior) cu ajutorul unei spatule de silicon;
Puneti compozitia in vasele de ceramica termorezistenta, pastrand cca 5-8 mm pana in varf;
Stergeti marginea cu un servetel si bateti fiecare ramekin o singura data de masa;
Puneti-le intr-o tava si introduceti-le in cuptor;
Nu deschideti cuptorul in timpul procesului de gatire;
Cand souffle-ul a crescut cu inca jumatate peste volumul ramekinului (si este putin rumenit pe margine) atunci este gata;
Serviti-l cald, cum l-ati scos din cuptor;
Il puteti savura cu zahar pudra, fructe proaspete sau un scoop generos de inghetata;
Pofta buna !
Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.
Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeuraIncingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Comentarii
Adaugă comentariu