autor:

Bucatar-sef

» » Dulciuri diverse

Souffle cu afine, pepene galben si banana

Autor: Bucatar-sef (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 iulie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Bucatar-sef (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 iulie 2015

Ingrediente
Afine &ndash 100 g, Pepene galben &ndash 1 felie, Banana coapta &ndash 1 buc (mai mare), Oua &ndash 4 buc, Faina &ndash 60 g, Lapte &ndash 150 ml, Smantana de gatit &ndash 100 ml, Zahar &ndash 4 linguri, Sare &ndash 1 varf de cutit, Zeama de lamaie &ndash 1 lingura, Unt &ndash 25 g, Ciocolata alba rasa pentru tapetat &ndash 100 g, , Extra:, Vase de ceramica termorezistente (Ramekine) &ndash 8 buc, Spatula de silicon pentru impaturit

Dificultate: Ridicata Timp: 45 min

1 vot

Mod de preparare

Amestecati laptele cu smantana si incalziti-le pe foc ;

Separati galbenusurile de albusuri;

Intr-un bol separat bateti galbenusurile cu 2 linguri de zahar, sarea si adaugati treptat faina;

Dupa ce-ati incorporat-o adaugati putin din compozitia lichida incalzita pe foc;

Amestecati bine si incorporati treptat si restul (laptele nu trebuie sa fie extrem de fierbinte altfel crema se va taia);

Puneti apoi compozitia intr-o craticioara si amestecati la foc mediu, cu ajutorul unui tel pana cand obtineti o compozitie tare, de textura unei budinci (care sa stea in tel);

Blendati fructele bine si apoi adaugati-le intr-o tigaie la foc mediu pentru a se mai reduce din excesul de lichid;

Adaugati compozitia de fructe peste cealalta compozitie;

Ungeti vasele de ceramica termorezistenta cu unt (de jos in sus) si tapetati-le cu ciocolata rasa;

Introduceti-le in frigider;

Preincalziti cuptorul la 180 de grade;

Bateti albusurile spuma cu zeama de lamaie si un praf de sare, adaugand la sfarsit 2 linguri de zahar;

Impaturiti albusurile in compozitia initiala de jos in sus (pastrand bulele de aer in interior) cu ajutorul unei spatule de silicon;

Puneti compozitia in vasele de ceramica termorezistenta, pastrand cca 5-8 mm pana in varf;

Stergeti marginea cu un servetel si bateti fiecare ramekin o singura data de masa;

Puneti-le intr-o tava si introduceti-le in cuptor;

Nu deschideti cuptorul in timpul procesului de gatire;

Cand souffle-ul a crescut cu inca jumatate peste volumul ramekinului (si este putin rumenit pe margine) atunci este gata;

Serviti-l cald, cum l-ati scos din cuptor;

Il puteti savura cu zahar pudra, fructe proaspete sau un scoop generos de inghetata;

Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Souffle cu afine, pepene galben si banana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Gogosi cu ciocolata

Gogosi cu ciocolata

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte. Amestecam usor pana dizovam

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajiturele snickers

Prajiturele snickers

Intr-un castron mare se bate untul cu zaharul pudra pina cind se obtine o crema usoara si spumoasa.Se

11 voturi    1 comentariu
1h 35 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
699.99 lei
559.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

45 min

1 vot

Ingrediente

  • Afine &ndash 100 g
  • Pepene galben &ndash 1 felie
  • Banana coapta &ndash 1 buc (mai mare)
  • Oua &ndash 4 buc
  • Faina &ndash 60 g
  • Lapte &ndash 150 ml
  • Smantana de gatit &ndash 100 ml
  • Zahar &ndash 4 linguri
  • Sare &ndash 1 varf de cutit
  • Zeama de lamaie &ndash 1 lingura
  • Unt &ndash 25 g
  • Ciocolata alba rasa pentru tapetat &ndash 100 g
  • Extra:
  • Vase de ceramica termorezistente (Ramekine) &ndash 8 buc
  • Spatula de silicon pentru impaturit

Raporteaza reteta

Retete
de Bucatar-sef
Paste cu sparanghel, mazăre și sos de unt cu lămâie

Paste cu sparanghel, mazăre și sos de unt cu lămâie

Am pus cratițele cu apa pe foc mediu spre mare. Cand a inceput sa fiarba apa in cratița mica, pentru

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Supa de rosii acrita cu fresh de portocale

Supa de rosii acrita cu fresh de portocale

Spalati si curatati telina, morcovii si pastarnacul; Taiati-le cuburi potrivite si puneti-le la

1 vot    0 comentarii
50 min
Supe de legume
Curry de rata la Crock Pot

Curry de rata la Crock Pot

Eliminati excesul de grasime al pieptului de rata; Taiati pieptul de rata cubulete; Tocati usturoiul

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Slow Cooking
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinte cu visine -din compot sau congelate Placinte cu visine -din compot sau congelate

Aluatul il pregatim de cu seara. Topim untul sau margarina in lapte sau lapte vegetarian la bain marie si lasam sa fie caldut. In oala

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Clafoutis cu mure