autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

SoufflE de ciocolata

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 8 persoane): 125 g ciocolata extra-neagra, , 250 ml lapte, , 250 ml frisca nebatuta, , 130 g zahar pudra, , 100 g unt + unt cat o nuca, , 100 g faina, , 1 lingura cacao pudra, , 6 oua, , 5 linguri lichior de portocale, , 1 lingura zahar cristalizat, , 1 lingura zahar tos.

Dificultate: Medie Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Puneti pe foc mic intr-un vas laptele, frisca nebatuta si ciocolata rupta bucatele si bateti-le cu telul pana ce se topeste ciocolata. Luati-le de pe foc si incorporati 100 g zahar pudra.
Separat, frecati untul spuma, adaugati faina in ploaie si amestecati cu ciocolata topita, batand bine ca sa se ingroase (ca un sos bechamel).
Separati albusurile de galbenusuri, incorporati galbenusurile in crema de ciocolata (nu pe foc!), adaugati lichiorul si amestecati bine.
Incingeti cuptorul la 260ş. Ungeti cu unt o forma si presarati in ea zaharul cristalizat. Bateti albusurile spuma, adaugand la urma restul de zahar pudra, si incorporati mai intai circa 1/3 din spuma in crema de ciocolata, amestecand energic, si apoi restul, amestecand usor, cu o spatula, de jos in sus.
Turnati compozitia in forma, treceti cu lama unui cutit de jur imprejur, ca sa creasca mai bine, pudrati-o cu zahar tos si dati-o 10 minute la cuptor. Faceti focul mai mic (180ş) si lasati soufflE-ul inca 35 de minute sa se coaca. Serviti-l asa, in forma, de indata ce-l scoateti din cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "SoufflE de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cozonac traditional de Craciun

Cozonac traditional de Craciun

Se dizolva drojdia cu zaharul si laptele caldut.Se toarna compozitia in faina pusa in prealabil

10 voturi    3 comentarii
2h 5 min
Prajituri
Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

Se bat albusurile cu mixerul apoi se adauga treptat galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat, iaurtul

0 voturi    4 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 persoane): 125 g ciocolata extra-neagra
  • 250 ml lapte
  • 250 ml frisca nebatuta
  • 130 g zahar pudra
  • 100 g unt + unt cat o nuca
  • 100 g faina
  • 1 lingura cacao pudra
  • 6 oua
  • 5 linguri lichior de portocale
  • 1 lingura zahar cristalizat
  • 1 lingura zahar tos.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu cereale, miere si scortisoara Prajitura cu cereale, miere si scortisoara

O prajitura delicioasa care a umplut bucataria cu un soi de parfum de toamna amestecat cu aroma de turta dulce. Contine cereale, miere,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura turnata cu mere Prajitura turnata cu mere

Ouale se mixeaza cu zaharul si aromele, bine. Se pune, apoi uleiul;se adauga faina (amestecata cu praful de copt) si laptele, cele doua

6 voturi    8 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura rasturnata cu portocale