autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

SoufflE de ciocolata

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 8 persoane): 125 g ciocolata extra-neagra, , 250 ml lapte, , 250 ml frisca nebatuta, , 130 g zahar pudra, , 100 g unt + unt cat o nuca, , 100 g faina, , 1 lingura cacao pudra, , 6 oua, , 5 linguri lichior de portocale, , 1 lingura zahar cristalizat, , 1 lingura zahar tos.

Dificultate: Medie Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Puneti pe foc mic intr-un vas laptele, frisca nebatuta si ciocolata rupta bucatele si bateti-le cu telul pana ce se topeste ciocolata. Luati-le de pe foc si incorporati 100 g zahar pudra.
Separat, frecati untul spuma, adaugati faina in ploaie si amestecati cu ciocolata topita, batand bine ca sa se ingroase (ca un sos bechamel).
Separati albusurile de galbenusuri, incorporati galbenusurile in crema de ciocolata (nu pe foc!), adaugati lichiorul si amestecati bine.
Incingeti cuptorul la 260ş. Ungeti cu unt o forma si presarati in ea zaharul cristalizat. Bateti albusurile spuma, adaugand la urma restul de zahar pudra, si incorporati mai intai circa 1/3 din spuma in crema de ciocolata, amestecand energic, si apoi restul, amestecand usor, cu o spatula, de jos in sus.
Turnati compozitia in forma, treceti cu lama unui cutit de jur imprejur, ca sa creasca mai bine, pudrati-o cu zahar tos si dati-o 10 minute la cuptor. Faceti focul mai mic (180ş) si lasati soufflE-ul inca 35 de minute sa se coaca. Serviti-l asa, in forma, de indata ce-l scoateti din cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "SoufflE de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Deliciu cu glazura de portocale

Deliciu cu glazura de portocale

Pentru blat:se amesteca galbenusurile cu uleiul,zaharul si cacao,se adauga albusurile spuma si se

11 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Negresa de post

Negresa de post

Intr-un castron mai adanc amestecam apa, zaharul, cacaua, uleiul, gemul si bicarbonatul, apoi le

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 persoane): 125 g ciocolata extra-neagra
  • 250 ml lapte
  • 250 ml frisca nebatuta
  • 130 g zahar pudra
  • 100 g unt + unt cat o nuca
  • 100 g faina
  • 1 lingura cacao pudra
  • 6 oua
  • 5 linguri lichior de portocale
  • 1 lingura zahar cristalizat
  • 1 lingura zahar tos.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Tarta cu banane Tarta cu banane

Untul il topim si il lasam sa se raceasca Intre timp macinam biscuitii sau ii zdrobim bine si ii amestecam cu zaharul pudra si cu ciocolata

23 voturi    1 comentariu
30 min
Prajituri
Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Tiramisu Exquisa