autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

SoufflE de ciocolata

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 8 persoane): 125 g ciocolata extra-neagra, , 250 ml lapte, , 250 ml frisca nebatuta, , 130 g zahar pudra, , 100 g unt + unt cat o nuca, , 100 g faina, , 1 lingura cacao pudra, , 6 oua, , 5 linguri lichior de portocale, , 1 lingura zahar cristalizat, , 1 lingura zahar tos.

Dificultate: Medie Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Puneti pe foc mic intr-un vas laptele, frisca nebatuta si ciocolata rupta bucatele si bateti-le cu telul pana ce se topeste ciocolata. Luati-le de pe foc si incorporati 100 g zahar pudra.
Separat, frecati untul spuma, adaugati faina in ploaie si amestecati cu ciocolata topita, batand bine ca sa se ingroase (ca un sos bechamel).
Separati albusurile de galbenusuri, incorporati galbenusurile in crema de ciocolata (nu pe foc!), adaugati lichiorul si amestecati bine.
Incingeti cuptorul la 260ş. Ungeti cu unt o forma si presarati in ea zaharul cristalizat. Bateti albusurile spuma, adaugand la urma restul de zahar pudra, si incorporati mai intai circa 1/3 din spuma in crema de ciocolata, amestecand energic, si apoi restul, amestecand usor, cu o spatula, de jos in sus.
Turnati compozitia in forma, treceti cu lama unui cutit de jur imprejur, ca sa creasca mai bine, pudrati-o cu zahar tos si dati-o 10 minute la cuptor. Faceti focul mai mic (180ş) si lasati soufflE-ul inca 35 de minute sa se coaca. Serviti-l asa, in forma, de indata ce-l scoateti din cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "SoufflE de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tiramisu

Tiramisu

Se face cafeaua se pune la racit si se adauga in ea esenta de migdale si o lingura de Angelli. Galbenusurile

0 voturi    3 comentarii
30 min
Prajituri
Prajitura cu dovleac si aroma de anason

Prajitura cu dovleac si aroma de anason

1.Se prepara blatul,mixand bine albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul turnat treptat.Galbenusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 persoane): 125 g ciocolata extra-neagra
  • 250 ml lapte
  • 250 ml frisca nebatuta
  • 130 g zahar pudra
  • 100 g unt + unt cat o nuca
  • 100 g faina
  • 1 lingura cacao pudra
  • 6 oua
  • 5 linguri lichior de portocale
  • 1 lingura zahar cristalizat
  • 1 lingura zahar tos.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu capsuni Prajitura cu capsuni

Aceasta este o prajitura de sezon, pe care o putem prepara fie cu capsuni, fie cu cirese. Eu am folosit capsunile care au dat prajiturii

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Clafoutis cu cirese Clafoutis cu cirese

Pastram ingredientele la temperatura camerei.   Se amesteca faina cu sare, praf de copt, zahar, peste faina se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Prajitura de ciocolata