autor:

» » Aperitive

Soufle cu cascaval

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 150 g cascaval, , 4 oua, , 300 ml lapte, , 50 g faina,, 40 g unt + inca 20 g pentru uns formele, , 2 varfuri de cutit de nucsoara rasa, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

2 voturi

Mod de preparare

Radeti cascavalul pe razatoarea mica. Puneti pe foc intr-o craticioara 40 g de unt si, cand s-a topit, adaugati faina si lasati-o sa se prajeasca, amestecand intruna. Turnati apoi laptele - putin cate putin -, dati focul mai mic, continuati sa amestecati, pana ce compozitia incepe sa se ingroase si devine neteda. Adaugati sare, piper si nucsoara si incorporati cascavalul ras. Luati craticioara de pe foc si lasati sa se raceasca. - Spargeti ouale si puneti galbenusurile intr-un bol, iar albusurile intr-un castron. Incingeti cuptorul la 240°C si ungeti cu unt patru forme mici de budinca. Incorporati galbenusurile in compozitia preparata anterior si amestecati cateva minute. Bateti albusurile spuma si incorporati-le si pe ele, ridicand usor compozitia, fara sa amestecati. Umpleti formele (nu chiar pana sus), bagati-le la cuptor si lasati-le 20 de minute (fara sa mai deschideti cuptorul). Soufle-ul crescut si rumenit frumos se serveste imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Soufle cu cascaval" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Soufle cu crenvusti si cascaval

Soufle cu crenvusti si cascaval

Intr-un vas amestecam laptele,oul,uleiul; separat amestecam faina cu praful de copt,cascavalul,sare,piper,crenvustii

4 voturi    5 comentarii
30 min
Aperitive cu oua
Tarta cu spanac,branza feta si bilute de mozzarella

Tarta cu spanac,branza feta si bilute de mozzarella

Spalam spanacul.si apoi il oparim in apa fiarta cu sare.Scurgem de apa , lasam sa se raceasca apoi

5 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 150 g cascaval
  • 4 oua
  • 300 ml lapte
  • 50 g faina,
  • 40 g unt + inca 20 g pentru uns formele
  • 2 varfuri de cutit de nucsoara rasa
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Porumb crocant cu topping de telemea Porumb crocant cu topping de telemea

Am uscat cu un prosop porumbul fiert și l-am așezat pe grill cca 3 minute, cât să devină puțin crocant. Am adăugat untul

1 vot    0 comentarii
10 min
Aperitive
Biscuiti cu parmezan Biscuiti cu parmezan

Framant untul cu faina, amestec cu mana, apoi adaug parmezanul, oregano, sarea, la final adaug si smantana. Amestec bine, invelesc apoi

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Placintele impaturite