autor:

Fara foto

» » Aperitive

Soufle cu cascaval

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 150 g cascaval, , 4 oua, , 300 ml lapte, , 50 g faina,, 40 g unt + inca 20 g pentru uns formele, , 2 varfuri de cutit de nucsoara rasa, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

2 voturi

Mod de preparare

Radeti cascavalul pe razatoarea mica. Puneti pe foc intr-o craticioara 40 g de unt si, cand s-a topit, adaugati faina si lasati-o sa se prajeasca, amestecand intruna. Turnati apoi laptele - putin cate putin -, dati focul mai mic, continuati sa amestecati, pana ce compozitia incepe sa se ingroase si devine neteda. Adaugati sare, piper si nucsoara si incorporati cascavalul ras. Luati craticioara de pe foc si lasati sa se raceasca. - Spargeti ouale si puneti galbenusurile intr-un bol, iar albusurile intr-un castron. Incingeti cuptorul la 240°C si ungeti cu unt patru forme mici de budinca. Incorporati galbenusurile in compozitia preparata anterior si amestecati cateva minute. Bateti albusurile spuma si incorporati-le si pe ele, ridicand usor compozitia, fara sa amestecati. Umpleti formele (nu chiar pana sus), bagati-le la cuptor si lasati-le 20 de minute (fara sa mai deschideti cuptorul). Soufle-ul crescut si rumenit frumos se serveste imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Soufle cu cascaval" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Soufle cu crenvusti si cascaval

Soufle cu crenvusti si cascaval

Intr-un vas amestecam laptele,oul,uleiul; separat amestecam faina cu praful de copt,cascavalul,sare,piper,crenvustii

4 voturi    5 comentarii
30 min
Aperitive cu oua
chec cu masline si sunca

chec cu masline si sunca

Se amesteca ouale cu vinul si faina,pana se obtine o pasta omogena .Se adauga uleiul putin cate putin

6 voturi    1 comentariu
1h
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 150 g cascaval
  • 4 oua
  • 300 ml lapte
  • 50 g faina,
  • 40 g unt + inca 20 g pentru uns formele
  • 2 varfuri de cutit de nucsoara rasa
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Aperitive reci Aperitive reci

Chiftelute: Se amesteca carnea tocata cu ouale, painea inmuiata si stoarsa bine, ceapa data pe razatoare, restul condimentelor si usturoiul

52 voturi    32 comentarii
1h
Aperitive
Langos Langos

Incalzim putin laptele si dizolvam drojdia. Adaugam sarea, oul batut putin cu furculita si faina. Framantam bine pana obtinem un

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Mafinim cu branza si masline