Ingrediente
200 gr spaghetti lunghi, 1 catel de usturoi, zdrobit, 500 gr passata, 100 ml vin alb, 10 gr amidon alimentar, 1 lingurita zahar brun, 1 lingurita pesto, sare de mare si piper negru, 1 conserva (400 gr) mazare cu morcovi, scursa, 250 gr rosii cherry, injumatatite, 160 gr creveti decorticati jumbo congelati, decongelati, frunze proaspete de busuioc
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
3 voturi
Mod de preparare
Intr-un bol, dizolva amidonul in vinul alb.Intr-o cratita, pe foc potrivit, amesteca usturoiul zdrobit cu passata,vinul alb cu amidon,zaharul brun, pesto, sare de mare si piper negru, dupa gust.Lasa sosul pe foc, amestecand din cand in cand, pana cand s-a ingrosat putin.
Adauga in sos crevetii si lasa-i sa fiarba 2 minute.Adauga mazarea cu morcovii, apoi cea mai mare parte din rosii si cateva frunzulite de busuioc.Lasa totul sa fiarba 5 minute apoi ia sosul de pe foc.Toarna sosul peste paste si amesteca bine.Serveste totul presarat cu rosiile ramase si frunze de busuioc.
http://lauradfood2.blogspot.com/