autor:

sorina gabriela

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete vegetariene

Spanac cu orez

Autor: sorina gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: sorina gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 aprilie 2011

Ingrediente
700g spanac (ramas dupa curatare dintr-un kg - numai frunzele ), 2 cepe ,o lingura de margarina rama pentru gatit,200g orez (o punga orez salbatic...se poate folosi orice fel de orez ),2 catei de usturoi, si piper.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

38 voturi

Mod de preparare

Se spala bine spanacul ,se scurge si se taie fasi subtiri(strangem in mana un manuchi cat putem cuprinde si tocam fideluta).
La fel procedam si cu cele 2 cepe,o punem intr-o cratita sau tigaie cu margarina ,apoi adaugam spanacul crud .Spanacul astfel pregatit v-a pastra toate proprietatile.Acoperim cu capac dupa ce l-am condimentat si sarat dupa gust.In cele 10-15 minute cat fierbe spanacul ,punem si orezul la fiert pentru 10-15 minute(numai jumatate din timpul lui de fiert ).
Punem orezul scurs de apa , (dupa cele 15 minute ),peste spanac si lasam sa fiarba in continuare pana face legatura si se imprietenesc bine. Punem usturoiul tocat,zdrobit sau pisat ,dupa preferita fiecaruia,potrivim de sare daca mai este nevoie . Putem servi aceasta garnitura la Sfanta masa de Paste ,alaturi de friptura de miel.
Pofta buna .
Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac cu orez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Placinta cu spanac, branza feta si orez

Placinta cu spanac, branza feta si orez

Umplutura: Calim ceapa, adaugam spanacul, care a fost fiert,scurs si tocat,punem cca o cana apa si

17 voturi    4 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Spanac cu orez si masline

Spanac cu orez si masline

Spanacul se curata,se spala si se lasa la scurs intr-o strecuratoare.In timp ce spanacul este lasat

10 voturi    11 comentarii
40 min
Retete de post
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 19 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Pop , 20 iulie 2015

    Bleahhh

  • Fara foto

    Pop Constantin , 08 mai 2015

    Mariana Chiva tu poti sa-l faci si frigarui!Gluma nesarata!!!!

  • Fara foto

    Pop Constantin , 08 mai 2015

    Laureta!Pai....fierbi totul pana scade si se face pe gustul tau....neapos...Nu?Realmente este o garnitura buna dar nu numai pentru friptura!Se poate si langa chiftele,carnaciori la gratar,caizer fiert si putin prajit,traditionalele ochiuri,snitele pane,snitel natur,mititei,cordon bleu,rulada cu cascaval,etc!!!

    • Fara foto

      Laura Dørum , 28 august 2014

      e prea mult sos ,prea apos...in rest e destul de ok reteta,o stiu de la maica-mea , am facut-o de zeci de ori , nu e ceva nemaipomenit dar e ok

    • Fara foto

      Miha Ela , 03 martie 2014

      e prea mult sos ,prea apos...in rest e destul de ok reteta,o stiu de la maica-mea , am facut-o de zeci de ori , nu e ceva nemaipomenit dar e ok

    • Fara foto

      Elena Dodocioiu , 03 martie 2014

      foarte bun

    • Fara foto

      Sorina Gabriela Anghel , 14 noiembrie 2013

      e prea mult sos ,prea apos...in rest e destul de ok reteta,o stiu de la maica-mea , am facut-o de zeci de ori , nu e ceva nemaipomenit dar e ok

    • Fara foto

      Sorina Gabriela Anghel , 14 noiembrie 2013

      e prea mult sos ,prea apos...in rest e destul de ok reteta,o stiu de la maica-mea , am facut-o de zeci de ori , nu e ceva nemaipomenit dar e ok

    • Fara foto

      Mariana Chiva , 13 noiembrie 2013

      e prea mult sos ,prea apos...in rest e destul de ok reteta,o stiu de la maica-mea , am facut-o de zeci de ori , nu e ceva nemaipomenit dar e ok

    • Fara foto

      Marian Dragu , 13 noiembrie 2013

      e prea mult sos ,prea apos...in rest e destul de ok reteta,o stiu de la maica-mea , am facut-o de zeci de ori , nu e ceva nemaipomenit dar e ok

    • Fara foto

      Mariana Chiva , 13 noiembrie 2013

      foarte bun

    • Fara foto

      Allina Sorican , 13 octombrie 2013

      Tocmai am facut reteta si pot spune ca a iesit delicios (si eu am folosit spanac congelat). Multumesc pentru reteta!

    • Fara foto

      Andreea Sauciuc , 04 octombrie 2013

      foarte bun

    • Fara foto

      Bedrule Lenutza , 17 septembrie 2013

      super

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 10 august 2012

      O reteta ce merita incercata,cred ca este o bunatate !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 iulie 2011

      ce bunatate!

    • maria

      maria (Chef de cuisine) , 21 mai 2011

      Azi am preparat reteta ta de spanac cu orez a iesit delicioasa...................am adaugat la compozitie carne de miel taiata cubulete iar rezultatul a fost cel dorit.Merci pt reteta

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2011

      Foarte aromat!

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 11 aprilie 2011

      ce bine arata...ai de la mine *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

38 voturi

Ingrediente

  • 700g spanac (ramas dupa curatare dintr-un kg - numai frunzele )
  • 2 cepe ,o lingura de margarina rama pentru gatit,200g orez (o punga orez salbatic...se poate folosi orice fel de orez ),2 catei de usturoi, si piper.

Raporteaza reteta

Retete
de sorina gabriela
Pui bine ametit

Pui bine ametit

Se spala bine puiul , se sterge cu un servet. Intr-un castron se amesteca toate ingredientele si

5 voturi    9 comentarii
1h 40 min
Fripturi
Vinete si dovlecei gratin

Vinete si dovlecei gratin

Se spala vanata si dovlecei, se curata de coaja(un rand da , unul nu),se taie rondele nu prea groase

81 voturi    36 comentarii
50 min
Retete vegetariene
Präjitura integrala cu visine

Präjitura integrala cu visine

Se pun visinile intr-o strecuratoare la scurs. Dupa ce sunt bine scurse se dau prin amidon si se

7 voturi    7 comentarii
50 min
Prajituri

Pop

Bleahhh

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Curry de naut cu conopida Curry de naut cu conopida

Rupem in buchetele conopida si o punem la fiert, in apa cu sare. Intr-o cratita non-aderenta, punem ceapa la "calit" in doua

0 voturi    0 comentarii
50 min
Delicii de post de la bloggeri
Vegeta de casa Vegeta de casa

Amestec de legume uscate la cuptor, la foc mic, in mai multe etape, astfel incat legumele sa nu se arda, ci doar sa se deshidrateze

2 voturi    1 comentariu
48h 20 min
Conserve si muraturi
Falafel