autor:

valentina ionita

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post

Spanac cu orez si masline

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 iunie 2010

Ingrediente
600 g spanac, 4 linguri orez, o legatura ceapa verde, un ardei gras mai micut (putem folosi si ardei capia sau gogosar), un morcov micut, 2 -3 fire de usturoi verde, 100 g masline, sare, dupa gust, 3 rosii, suc de rosii sau bulion dupa gust, 2 linguri patrunjel tocat, 1-2 linguri ulei de masline

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

10 voturi

Mod de preparare

Spanacul se curata,se spala si se lasa la scurs intr-o strecuratoare.In timp ce spanacul este lasat la scurs, trecem la curatarea, spalarea si tocarea cepei, usturoiului, morvovului si a ardeiului gras (capia sau gogosar). Spanacul il vom folosi neoparit pentru asi pastra intacte toate vitaminele.
Intr-o cratita adaugam 1-2 linguri ulei de masline si punem la inabusit ceapa,usturoiul,morcovul si ardeiul. Turnam un pahar cu apa calda si lasam sa se inmoaie, dupa care adaugam orezul ales si spalat foarte bine. Cand orezul a inceput sa se umfle adaugam rosiile taiate cubulete,suc de rosii sau bulion dupa gust,un paharel cu apa calda si adaugam spanacul .Amestecam usor ,usor in cratita si lasam sa fiarba la foc mic. Spre sfarsit adaugam maslinele, sare,piper,cimbru dupa gust,iar cand mancarica este gata si s-a obtinut consistenta dorita adaugam patrunjelul tocat .Este o mancarica tare gustoasa si se poate servi atat calda cat si rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac cu orez si masline" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Cornurile Laureilaurentiu

Cornurile Laureilaurentiu

Primele 6 ingrediente se introduc in masina de paine si se programeaza masina pe programul\"aluat\"DOUGH. Dupa

18 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Retete de post
Pilaf de urzici

Pilaf de urzici

Urzicile se curata de codite dupa care se spala in multe ape pana cand apa ramene curata lundu-le

9 voturi    7 comentarii
30 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 mai 2011

    Cu multa placere...Ma bucur ca ti-a placut ...

  • Fara foto

    Compy (Maestru bucatar) , 02 mai 2011

    Are un gust extraordinar, multumesc mult pentru reteta. Am inlocuit bulionul cu rosii taiate si putin praf de bors si am pus masline verzi, nu negre, ca sa se "asorteze" mai bine si sa ramana mancarica in culori naturale. A iesit un deliciu!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 iunie 2010

    Multumesc...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

      O bunatate !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

      Multumesc...

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 14 iunie 2010

      Foarte buna mncarica de spanac!

    • Fara foto

      Mihaela11 , 09 iunie 2010

      O reteta foarte originala si aromata.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

      Este tare gustos...Noua ne place tare mult...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

      E o mancare inedita pt mine, nu am gatit niciodata spanac cu masline, dar cred ca e gustos.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

      Multumesc mult...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

      Foarte buna.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

10 voturi

Ingrediente

  • 600 g spanac
  • 4 linguri orez
  • o legatura ceapa verde
  • un ardei gras mai micut (putem folosi si ardei capia sau gogosar)
  • un morcov micut
  • 2 -3 fire de usturoi verde
  • 100 g masline
  • sare, dupa gust
  • 3 rosii
  • suc de rosii sau bulion dupa gust
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • 1-2 linguri ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Cu multa placere...Ma bucur ca ti-a placut ...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Mancarica de dovleac placintar Mancarica de dovleac placintar

Se taie miezul de pe coaja dovleacului in cubulete mici. Orezul spalat se acopera cu apa rece si se lasa o ora sa se inmoaie un pic. Se

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pateuri cu branza vegetala Pateuri cu branza vegetala

Intr-un bol punem faina, facem pe mijloc loc si turnam uleiul si sarea si praful de copt si incepem sa amestecam, dupa care adaugam

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Briose de post cu fructe si scortisoara