SPANAC CU OU FIERT

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 800 grame spanac; 4 oua; 50 grame unt; 100 ml vin alb; sare
  • piper
  • scortisoara.

Mod de preparare

Spanacul se curata de codite si radacini, se spala frunza cu frunza in mai multe ape, apoi se fierbe in apa cu putina sare, se scurge si se toaca marunt; -ouale se fierb tari in apa cu sare, se curata, se taie in doua si se scot galbenusurile care se freaca spuma cu untul incalzit la temperatura camerei; -spanacul tocat se pune la fiert la foc mic cca 5 minute, in 100 ml apa, condimentandu-se dupa gust, peste el se pune crema de ou; -se continua fierberea cca 5-7 minute , se adauga vinul si scortisoara, iar cand spanacul nu mai are sos, se indeparteaza de pe foc, se rastoarna pe un platou si se orneaza cu felii de albus. SFAT:spanacul devine mai gustos, daca nu se fierbe in multa apa, ci doar se inabusa cu putina apa cu sare, cu vasul acoperit;ouale dupa ce au fiert se pun imediat in apa rece si se curata sub jet de apa rece foarte bine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Turta dulce

Turta dulce

Turta dulce
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise