autor:

Piri Piri e Canela

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete vegetariene

Spanac cu smântânã(Esparregado com natas)

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 25 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 25 mai 2010

Ingrediente
Pt.4 persoane:400gr. spanac proaspãt s-au congelat, sare,, 4 cãtei de usturoi, 2 linguri(50 gr.)de unt, 1 lingurã fãinã, 100dl smântânã lichidã, 1 lingurã otet, optional 1 linguritã de mustar

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

9 voturi

Mod de preparare

1)Se fierbe spanacul,se lasã la scurs.
2)Cãleste usturoiul tãiat feliute in unt.Adaugã spanacul si fãina,amestecã si pune smântâna(cine vrea poate amesteca 1 linguritã de mustar cu smãntâna).Condimenteazã cu sare si piper.Lasã sa fiarbã,amestecând incontinu mai 3-4 min.Spre sfârsit pune otetul si amestecã.
Se serveste ca garniturã pt.carne grill s-au la cuptor.
Se poate renunta la smântânã s-au inlocui cu cea vegetalã(soia).
Poftã bunã!
Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac cu smântânã(Esparregado com natas)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Spanac cu smantana

Spanac cu smantana

Spanacul se opareste timp de 2 minute in apa clocotita. Dupa care se pune la scurs. Pieptul de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Spanac cu smantana

Spanac cu smantana

Spanacul se curata bine si se clateste in cat mai multe ape. Se pune la fiert o oala cu apa in care,

1 vot    2 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

    O bunatate !

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

    Eu intotdeauna toc frunzele de spanac, mi se pare mai placut asa.

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

    Gustos si sanatos. Asa as manca c-o fripturica de porc (ceafa) la gratar.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      Mmmmmmmm, ce bunatate trebuie sa fie cu unt. Si mie imi place spanacul cu ochiuri la fel ca Mihaelei, dar am retinut si ideea Silviei cu marar, nu am facut niciodata.

    • licu pop

      licu pop (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      Imi place reteta o so incerc sigur...pana atunci...***** pentru reteta!!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      Gustos si sanatos!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      Tare bun spanacul,pentru aroma mie imi place sa pun si o legatura de marar verde.

    • Fara foto

      floryavram , 25 mai 2010

      Delicios si sanatos!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      O bunatate, spanacul tau si e ideal pentru o garnitura la friptura de miel, dar si cel cu oua ochiuri imi place mult!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      Spanacul ne place tare mult...,este tare gustos si foarte sanatos.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      Si mie imi place mult spanacul .

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      Azi am fãcut spanacul garniturã pt.peste,si mie i-mi place mult cu ouã ochiuri!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      Foarte bun spanacul tau! Mie imi place sa-l mananc cu ochiuri.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

9 voturi

Ingrediente

  • Pt.4 persoane:400gr. spanac proaspãt s-au congelat
  • sare,
  • 4 cãtei de usturoi
  • 2 linguri(50 gr.)de unt
  • 1 lingurã fãinã
  • 100dl smântânã lichidã
  • 1 lingurã otet
  • optional 1 linguritã de mustar

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

5 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Fripturi

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Retete vegetariene

Fasole galbena cu legume Fasole galbena cu legume

In vasul cu ulei si 2 cesti cu apa se pun ceapa taiata marunt, morcovul rondele si dovlecelul cubulete; dupa ce s-au inmuiat putin,

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii de post de la bloggeri
Ciorba de vara cu dovlecel Ciorba de vara cu dovlecel

Se curata morcovul si se da pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa se curata si se cresteaza in doua. Telina se curata si se spala. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Bombonici