autor:

Fara foto

» » Aperitive

Sparanghel cu sos olandez

Autor: otilia21 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: otilia21 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 aprilie 2010

Ingrediente
pt 4 portii: 2 kg sparanghel alb, sare, 1 praf de zahar, 20 g unt, , , pt sus: 125 g unt, 2 galbenusuri, 2 linguri apa calduta, 1 lingurita suc de lamaie, sare, piper Cayenne, 50 ml smantana

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

1- se cojeste sparanghelul cu un cutit ascutit sau curatator de cartofi, incepand de la varf spre radacina.De la 1-2 cm sub varf se cojeste subtire, iar spre capat se taie o coaja mai groasa. Capetele mai lemnoase se indeparteaza.
2- Se toarna apa intr-un vas mare, se adauga un praf de sare, zahar si untul, iar apoi se da in clocot. Se leaga sparanghelul si se fierbe la foc mediu, pana se inmoaie.
3- Se topeste untul la foc mic, cu grija sa nu se arda.Se indeparteaza spuma, se lasa untul la racit pana devine caldut si se pune deoparte.
4- Se pun galbenusurile si apa intr-un vas rotund ce incape intr-o oala mai mare, insa fara sa ajunga la fundul acesteia. In oala se pune o cantitate de apa suficienta, astfel incat vasul mai mic sa fie exact deasupra apei. Se bat galbenusurile pana se obtine o crema spumoasa, se aseaza vasul in oala cu apa si se bate in continuare.
5- Se adauga untul, initial picatura cu picatura, iar dupa ce masa de galbenus incepe sa se lege, se toarna usor. Se amesteca in permanenta pentru ca sosul sa nu se dezlege.
6- Se condimenteaza cu suc de lamaie, sare si piper. Se adauga smantana partial batuta si totul se amesteca cu sos. Sparanghelul scurs se serveste cu sosul caldut si cartofi noi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sparanghel cu sos olandez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Ciuperci umplute

Ciuperci umplute

Curatam si spalam ciupercile, le scoatem cu grija coditele pe care le vom toca marunt. Peste palariile

11 voturi    2 comentarii
50 min
Aperitive
SALATA POIANA CU CIUPERCI

SALATA POIANA CU CIUPERCI

Ciupercile trebuie sa fie marinate. Daca nu gasiti in comert, se pot face si acasa cu: 500 g ciuperci

10 voturi    2 comentarii
50 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2010

    Suna bine reteta.

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • pt 4 portii: 2 kg sparanghel alb
  • sare
  • 1 praf de zahar
  • 20 g unt
  • pt sus: 125 g unt
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri apa calduta
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • sare
  • piper Cayenne
  • 50 ml smantana

Raporteaza reteta

Retete
de otilia21
Pui cu ciuperci si smantana

Pui cu ciuperci si smantana

Se fierbe separat puiul 10-15 minute si cartofii curatati si taiati cubulete, dar sa nu se sfarame;

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pizza cu pui si sos Pesto

Pizza cu pui si sos Pesto

Preincalziti cuptorul la 230 de grade Celsius. Imprastiati sosul Pesto pe suprafata blatului

2 voturi    1 comentariu
1h
Paste si pizza
Salata greceasca

Salata greceasca

Tineti fiecare ingredient separat inainte de a servi, pentru a nu acapara ceapa savoarea celorlalte.

4 voturi    1 comentariu
30 min
Salate reci
Camelia Grosu

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Suna bine reteta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

1 vot    0 comentarii
40 min
Aperitive
Cum se fierbe porumbul Cum se fierbe porumbul

Cand doriti sa fierbeti porumbul congelat,il introduceti direct in apa fiarta sau il fierbeti la aburi,astfel isi ca pastra culoarea

9 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
Snitele din dovlecei cu cascaval si marar