autor:

Doina  Varga

» » Aperitive

Specialitate cu cascaval si pasta de branza

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 august 2009

Ingrediente
200 g cascaval, 150 g branza telemea mai uscata, 8 felii branza topita, 20 g sunca, 1 ardei gras rosu, 100 ml lapte, 4-5 linguri faina, unt cat o nuca sau ulei de palmier, 1 lingura smantana, 1 ou fiert optional, cateva masline, 6 linguri ulei de masline, piper, curry, cimbru, paprika, cateva fire de marar/patrunjel

Dificultate: Medie Timp: 35 min

10 voturi

Mod de preparare

Puneti uleiul de masline si faina intr-o craticioara, la foc mic. Amestecati cu un tel micut cam un minut si turnati laptele amestecand energic pana se ingroasa si adaugati untul sau uleiul de palmier si telemeaua rasa. Luati imediat de pe foc si amestecati pana se omogenizeaza. (vezi video)
Impartiti compozitia in doua, in jumatate puneti cubulete foarte mici de sunca, piper, eventual oul fiert, iar in cealalta jumatate ardei rosu (pastrati cateva feliute pentru ornat) si masline verzi tocate foarte fin, putin curry si paprika. Dati ambele compozitii la frigider 1-2 ore.
Pe un platou asezati o baza din felii de cascaval de 3-4 mm grosime, intindeti apoi un strat de pasta de branza cu sunca, acoperiti cu felii de branza topita si continuati alternativ cu pasta de branza, felii de cascaval, din nou pasta de branza si felii de branza topita pana terminati ingredientele.
Garnisiti cu masline, bucati de sunca, feliute de ardei rosu, frunze de patrunjel, felii de ou fiert, etc. Mai dati la rece minim 30 minute.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Specialitate cu cascaval si pasta de branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Pachetele din frunze  de vita pentru aperitiv

Pachetele din frunze de vita pentru aperitiv

Pe fiecare frunza de vita se aseaza cate o felie de branza,o felie de cascaval si se impaturesc,impacheteaza

12 voturi    14 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu brinza
Cocorada si pita de pe valea Salautei

Cocorada si pita de pe valea Salautei

Aluatul: Se face o maia din drojdie,apa,zahar si putina faina si se toarna peste faina in care

8 voturi    9 comentarii
3h
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009

    Multumesc mult.

  • costy1969

    costy1969 (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2009

    buna reteta.felicitari.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

      Da. :) A fost. :) Intr-adevar e foarte bun.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

      Ce bun trebuie sa fie!...

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 26 august 2009

      Multumesc mult.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 26 august 2009

      Apetisant!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 26 august 2009

      Apetisnt!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 25 august 2009

      Multumesc mult pentru aprecieri.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 25 august 2009

      Arata minunat.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 25 august 2009

      Sunt sigura ca este un deliciu,felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

35 min

10 voturi

Ingrediente

  • 200 g cascaval
  • 150 g branza telemea mai uscata
  • 8 felii branza topita
  • 20 g sunca
  • 1 ardei gras rosu
  • 100 ml lapte
  • 4-5 linguri faina
  • unt cat o nuca sau ulei de palmier
  • 1 lingura smantana
  • 1 ou fiert optional
  • cateva masline
  • 6 linguri ulei de masline
  • piper
  • curry
  • cimbru
  • paprika
  • cateva fire de marar/patrunjel

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

125 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Doina Varga (Chef de cuisine)

Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri din aluat de cartofi Cornuri din aluat de cartofi

Se fierb cartofii pana cand sunt moi, se scurg de apa, apoi se pun in bol si se paseaza. Lasa-i sa se raceasca. Se adauga parmezanul

0 voturi    0 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Aperitive din branza de vaci