Specialitatea casei Tarta cu fructe de padure

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Specialitatea casei Tarta cu fructe de padure

Ingrediente

  • 250 g fructe de padure Eu am folosit un amestec de mure,zmeura si afine congelate.
  • 350 g faina
  • 100 g unt
  • 100 g zahar - preferabil zahar pudra
  • 4 oua
  • dulceata de fructe de padure Eu am folosit dulceata de afine si mure.
  • topping de fructe de padure din comert sau preparat in casa
  • Eu l-am preparat in casa din 2 linguri de fructe de padure(zmeura,afine,mure),3 linguri de zahar,un pliculet de zahar vanilat si un strop de apa...Am fiert pana s-a ingrosat

Mod de preparare

Se amesteca faina,untul,galbenusurile de ou pana se obtine un aluat omogen si nu trebuie sa va speriati cand o sa vedeti ca la inceput este un aluat foarte sfaramicios...Se intinde putin,se presara cu faina,se impacheteaza in folie si se tine la frigider 15-20 de minute.

Aluatul scos din frigider se intinde intr-o foaie subtire si se aseaza intr-o tava sau forma de tarta unsa bine cu unt si tapetata cu faina.Se indeparteaza surplusul de aluat,se inteapa din loc in loc cu furculita pentru a nu da voie sa creasca aluatul ,sa se umfle si se introduce la cuptor pentru 10-15 minute la o temperatura de cca 160-180 grade C.

Separat albusurile se bat spuma ,pana se obtine o bezea cu un praf de sare si cu zaharul pudra ,apoi se incorporeaza o parte din fructe.Acest amestec se va turna peste blatul scos din cuptor.Se unformizeaza,se orneaza cu restul de fructe si cu dulceata de fructe de padure dupa gust si se reintroduce tava in cuptor la foc potrivit pana se rumeneste frumos deasupra,iar cand introducem o scobitoare in intriorul tartei ,aceasta va iesi curata...

Dupa ce se raceste bine tarta,o scoatem pe un platou si se stropeste cu topping de fructe dupa gust...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise