autor:

valentina ionita

» » Prajituri

Specialitatea casei Tarta cu fructe de padure

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 februarie 2010

Ingrediente
250 g fructe de padure Eu am folosit un amestec de mure,zmeura si afine congelate., 350 g faina, 100 g unt, 100 g zahar - preferabil zahar pudra, 4 oua, dulceata de fructe de padure Eu am folosit dulceata de afine si mure., topping de fructe de padure din comert sau preparat in casa, Eu l-am preparat in casa din 2 linguri de fructe de padure(zmeura,afine,mure),3 linguri de zahar,un pliculet de zahar vanilat si un strop de apa...Am fiert pana s-a ingrosat

Dificultate: Redusa Timp: 1h

25 voturi

Mod de preparare

Se amesteca faina,untul,galbenusurile de ou pana se obtine un aluat omogen si nu trebuie sa va speriati cand o sa vedeti ca la inceput este un aluat foarte sfaramicios...Se intinde putin,se presara cu faina,se impacheteaza in folie si se tine la frigider 15-20 de minute.
Aluatul scos din frigider se intinde intr-o foaie subtire si se aseaza intr-o tava sau forma de tarta unsa bine cu unt si tapetata cu faina.Se indeparteaza surplusul de aluat,se inteapa din loc in loc cu furculita pentru a nu da voie sa creasca aluatul ,sa se umfle si se introduce la cuptor pentru 10-15 minute la o temperatura de cca 160-180 grade C.
Separat albusurile se bat spuma ,pana se obtine o bezea cu un praf de sare si cu zaharul pudra ,apoi se incorporeaza o parte din fructe.Acest amestec se va turna peste blatul scos din cuptor.Se unformizeaza,se orneaza cu restul de fructe si cu dulceata de fructe de padure dupa gust si se reintroduce tava in cuptor la foc potrivit pana se rumeneste frumos deasupra,iar cand introducem o scobitoare in intriorul tartei ,aceasta va iesi curata...
Dupa ce se raceste bine tarta,o scoatem pe un platou si se stropeste cu topping de fructe dupa gust...
Daca ti-a placut reteta noastra "Specialitatea casei Tarta cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Gogosi.

Gogosi.

Se face cald in bucatarie, aproximativ 26-30°C (80-85°F). Coca se lucreaza ca la cozonac. Se

9 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri
Nuci

Nuci

Se fac bilute din aluat, se apasa in forme si se coc la cuptorul preincalzit la 160 de grade cca

26 voturi    10 comentarii
2h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 25 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dorina Ferc , 24 august 2014

    mersi e foarte buna

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2011

    Multumesc mult...

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 05 decembrie 2011

    Imi plac foarte mult tartele si a-ta este splendida mai ales cu fructe de padure!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2011

      Ma bucur ca ti-a placut atat de mult... Pupici...

    • Fara foto

      uglyli (Bucatar) , 26 noiembrie 2011

      Azi am facut 2 tarte cu fructe de padure: - cea de aici si una clasica cu crema de budinca, frisca. Acelasi blat , aceleasi fructe, dar asta cu bezea a fost de vis! Ce noroc ca am gasit-o! Ce generoasa esti ca ne-ai impartasit-o si noua! Saru' mana pentru tarta!!!!

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 07 august 2011

      Arata foarte bine,felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 martie 2010

      Multumesc mult...

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 27 martie 2010

      Minunata aceasta tarta!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 martie 2010

      Iti multumesc mult Carmen...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

      O prezentare de nota 10 cu felicitari.Super ti-a iesit draga Valentina.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      Multumesc mult...

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 18 martie 2010

      ce bunatate!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 februarie 2010

      Multumesc...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

      O bunatate.Ai votul meu felicitari.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 11 februarie 2010

      oau...fructe de padure! Ce minunatie!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 februarie 2010

      Va multumesc mult...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 11 februarie 2010

      Arata foarte bine, iar mirosul de mure a venit pana la mine....

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 11 februarie 2010

      Arata foarte bine si sunt convinsa ca este si foarte buna, felicitari ! ai votul meu.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 februarie 2010

      Va multumesc mult...

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 11 februarie 2010

      Un deliciu!!!!!!

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 10 februarie 2010

      Arata foarte bine si cred ca e si foarte gustoasa!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 10 februarie 2010

      Foarte bună, cu fructe de pădure!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 februarie 2010

      Multumesc mult si spor la treaba daca ai s-o prepari...

    • vio.vio

      vio.vio (Chef de cuisine) , 10 februarie 2010

      arata bine tarta mmmmmm........

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 10 februarie 2010

      delicioasa tarta ,mi-ai facut pofta

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

25 voturi

Ingrediente

  • 250 g fructe de padure Eu am folosit un amestec de mure,zmeura si afine congelate.
  • 350 g faina
  • 100 g unt
  • 100 g zahar - preferabil zahar pudra
  • 4 oua
  • dulceata de fructe de padure Eu am folosit dulceata de afine si mure.
  • topping de fructe de padure din comert sau preparat in casa
  • Eu l-am preparat in casa din 2 linguri de fructe de padure(zmeura,afine,mure),3 linguri de zahar,un pliculet de zahar vanilat si un strop de apa...Am fiert pana s-a ingrosat

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc mult...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Briose cu visine si dulceata de trandafiri