autor:

Laura_Nechita

» » , Aluaturi si Foietaje, Aperitive

Spirale cu telemea

Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 ianuarie 2015

Ingrediente
aproximativ 800 - 900 gr faina, 4 linguri pline cu untura de porc, curata, 100 gr unt, 3 linguri smantana, 1 ou, 150 gr telemea de capra, 1 lingurita zahar brut, 1 lingurita chimen macinat, 1 lingurita sare, 1 praf nucsoara, 1 plic drojdie uscata (7 gr), in plus, condimente: seminte chimen, boia, oregano, etc, 1 ou pentru uns

Dificultate: Redusa Timp: 1h 50 min

5 voturi

Mod de preparare

Eu am pus ingredientele in masina de framantat, si a facut treaba buna, ca de obicei.
Am obtinut un aluat dens, gras. Am infainat bine plansa de lucru, am mai framantat un pic aluatul cu faina, am impartit aluatul in 2-3 portii, apoi am intins cate o foaie de aluat.
Am uns cu ou batut, am presarat niste seminte de chimen, oregano, boia iute sau am lasat asa simplu, ca sa poata manca si piticii. Desi, piticii... le-au preferat pe cele condimentate :)))
Am taiat fasii subtiri (m-am folosit de rola de taiat pizza, este ideala), le-am rasucit, am mai presarat un strop de sare si le-am asezat intr-o tava prevazuta cu hartie de copt.
Am dat la copt , la foc mediu, cam 15 minute, poate chiar si 20, ca sa se rumeneasca si sa devina crocante.
Daca ti-a placut reteta noastra "Spirale cu telemea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Oameni de zapada

Oameni de zapada

Se amesteca in proportii variabile, dupa dorinta, ingredientele, pina se obtine o pasta uniforma

5 voturi    13 comentarii
25 min
Aperitive cu brinza
Placinta cu branza

Placinta cu branza

Se face un aluat ca la choux-a-la-creme:se dau in clocot apa cu untul topit,se toarna faina si se

8 voturi    7 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Iuliana Balasa , 21 ianuarie 2015

    Trebuiesc incercate ! Multam pt reteta !

  • Fara foto

    Mihaela Munteanu , 19 ianuarie 2015

    sunt foarte bune

Dificultate

Redusa

Timp

1h 50 min

5 voturi

Ingrediente

  • aproximativ 800 - 900 gr faina
  • 4 linguri pline cu untura de porc
  • curata
  • 100 gr unt
  • 3 linguri smantana
  • 1 ou
  • 150 gr telemea de capra
  • 1 lingurita zahar brut
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 1 lingurita sare
  • 1 praf nucsoara
  • 1 plic drojdie uscata (7 gr)
  • in plus
  • condimente: seminte chimen
  • boia
  • oregano
  • etc
  • 1 ou pentru uns

Raporteaza reteta

Retete
de Laura_Nechita
Chec zebra

Chec zebra

Intr-un castron, am pus in ordine 1 cana lapte, uleiul, zaharul si am amestecat bine cu un tel. Am

42 voturi    43 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Biscuitii se macina fin fie la robot, fie cu ajutorul sucitorului. ( daca nu dispuneti de robot,

18 voturi    6 comentarii
40 min
Prajituri
Cheesecake cu afine si mure

Cheesecake cu afine si mure

Biscutii cu zaharul si fructele de goji i-am rasnit la robot, nu foarte marunt. Am adaugat untul

21 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Cordon bleu din castraveti murati Cordon bleu din castraveti murati

Se taie capetele la castraveti si se indeparteaza miezul cu ajutorul ustensilei de scos cotoarele la mere. Se spala castravetii si

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Tarta cu legume si branza de capra Tarta cu legume si branza de capra

Intai pregatim legumele. Taiem vanata felii rotunde, le ungem cu ulei de masline si le frigem in cuptor pana se rumenesc putin, 15-20

1 vot    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Scufite cu branza si verdeata