autor:

Laura_Nechita

» » , Aluaturi si Foietaje, Aperitive

Spirale cu telemea

Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 ianuarie 2015

Ingrediente
aproximativ 800 - 900 gr faina, 4 linguri pline cu untura de porc, curata, 100 gr unt, 3 linguri smantana, 1 ou, 150 gr telemea de capra, 1 lingurita zahar brut, 1 lingurita chimen macinat, 1 lingurita sare, 1 praf nucsoara, 1 plic drojdie uscata (7 gr), in plus, condimente: seminte chimen, boia, oregano, etc, 1 ou pentru uns

Dificultate: Redusa Timp: 1h 50 min

7 voturi

Mod de preparare

Eu am pus ingredientele in masina de framantat, si a facut treaba buna, ca de obicei.
Am obtinut un aluat dens, gras. Am infainat bine plansa de lucru, am mai framantat un pic aluatul cu faina, am impartit aluatul in 2-3 portii, apoi am intins cate o foaie de aluat.
Am uns cu ou batut, am presarat niste seminte de chimen, oregano, boia iute sau am lasat asa simplu, ca sa poata manca si piticii. Desi, piticii... le-au preferat pe cele condimentate :)))
Am taiat fasii subtiri (m-am folosit de rola de taiat pizza, este ideala), le-am rasucit, am mai presarat un strop de sare si le-am asezat intr-o tava prevazuta cu hartie de copt.
Am dat la copt , la foc mediu, cam 15 minute, poate chiar si 20, ca sa se rumeneasca si sa devina crocante.
Daca ti-a placut reteta noastra "Spirale cu telemea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Cosulete de primavara cu branza

Cosulete de primavara cu branza

Se preincalzeste cuptorul. Foile de foietaj se taie in patrate si se ung cu putin ulei, se impaturesc

4 voturi    2 comentarii
40 min
Aperitive cu brinza
Mini-budinci imbracate in prosciutto

Mini-budinci imbracate in prosciutto

Fierbem pastele conform instructiunilor de pe pachet dupa care le lasam sa se racoreasca si apoi

1 vot    1 comentariu
1h
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Iuliana Balasa , 21 ianuarie 2015

    Trebuiesc incercate ! Multam pt reteta !

  • Fara foto

    Mihaela Munteanu , 19 ianuarie 2015

    sunt foarte bune

Dificultate

Redusa

Timp

1h 50 min

7 voturi

Ingrediente

  • aproximativ 800 - 900 gr faina
  • 4 linguri pline cu untura de porc
  • curata
  • 100 gr unt
  • 3 linguri smantana
  • 1 ou
  • 150 gr telemea de capra
  • 1 lingurita zahar brut
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 1 lingurita sare
  • 1 praf nucsoara
  • 1 plic drojdie uscata (7 gr)
  • in plus
  • condimente: seminte chimen
  • boia
  • oregano
  • etc
  • 1 ou pentru uns

Raporteaza reteta

Retete
de Laura_Nechita
Chec zebra

Chec zebra

Intr-un castron, am pus in ordine 1 cana lapte, uleiul, zaharul si am amestecat bine cu un tel. Am

42 voturi    43 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Biscuitii se macina fin fie la robot, fie cu ajutorul sucitorului. ( daca nu dispuneti de robot,

18 voturi    6 comentarii
40 min
Prajituri
Cheesecake cu afine si mure

Cheesecake cu afine si mure

Biscutii cu zaharul si fructele de goji i-am rasnit la robot, nu foarte marunt. Am adaugat untul

22 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Pateuri cu branza vegana si masline verzi Pateuri cu branza vegana si masline verzi

Intai pregatim umplutura- dam pe razatoare branza si amestecam cu maslinele taiate si cu zaatar si amestecam bine. Intindem o foaie

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Batoane de porumb cu branza Batoane de porumb cu branza

Se strecoara porumbul si se amesteca cu ouale, uleiul, branza si restul ingredientelor in afara de pesmet. Se amesteca bine pana se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive cu brinza
Rotoli de parizer si branza topita