autor:

Laura_Nechita

» » , Aluaturi si Foietaje, Aperitive

Spirale cu telemea

Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 ianuarie 2015

Ingrediente
aproximativ 800 - 900 gr faina, 4 linguri pline cu untura de porc, curata, 100 gr unt, 3 linguri smantana, 1 ou, 150 gr telemea de capra, 1 lingurita zahar brut, 1 lingurita chimen macinat, 1 lingurita sare, 1 praf nucsoara, 1 plic drojdie uscata (7 gr), in plus, condimente: seminte chimen, boia, oregano, etc, 1 ou pentru uns

Dificultate: Redusa Timp: 1h 50 min

5 voturi

Mod de preparare

Eu am pus ingredientele in masina de framantat, si a facut treaba buna, ca de obicei.
Am obtinut un aluat dens, gras. Am infainat bine plansa de lucru, am mai framantat un pic aluatul cu faina, am impartit aluatul in 2-3 portii, apoi am intins cate o foaie de aluat.
Am uns cu ou batut, am presarat niste seminte de chimen, oregano, boia iute sau am lasat asa simplu, ca sa poata manca si piticii. Desi, piticii... le-au preferat pe cele condimentate :)))
Am taiat fasii subtiri (m-am folosit de rola de taiat pizza, este ideala), le-am rasucit, am mai presarat un strop de sare si le-am asezat intr-o tava prevazuta cu hartie de copt.
Am dat la copt , la foc mediu, cam 15 minute, poate chiar si 20, ca sa se rumeneasca si sa devina crocante.
Daca ti-a placut reteta noastra "Spirale cu telemea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Briose cu broccoli si branza albastra

Briose cu broccoli si branza albastra

Incingem cuptorul. Punem formele de briose in tava pentru briose. Taiem broccoli in bucati mici. Intr-o

1 vot    1 comentariu
40 min
Aperitive cu brinza
“Labaneh” de Jerash in ulei de masline-“Labaneh makbouseh bil zayit”

“Labaneh” de Jerash in ulei de masline-“Labaneh makbouseh bil zayit”

Prepararea iaurtului(”laban”) Se incalzeste laptele la foc mic pana fierbe; se lasa sa se raceasca

5 voturi    5 comentarii
96h
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 45 %
199.99 lei
109.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Iuliana Balasa , 21 ianuarie 2015

    Trebuiesc incercate ! Multam pt reteta !

  • Fara foto

    Mihaela Munteanu , 19 ianuarie 2015

    sunt foarte bune

Dificultate

Redusa

Timp

1h 50 min

5 voturi

Ingrediente

  • aproximativ 800 - 900 gr faina
  • 4 linguri pline cu untura de porc
  • curata
  • 100 gr unt
  • 3 linguri smantana
  • 1 ou
  • 150 gr telemea de capra
  • 1 lingurita zahar brut
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 1 lingurita sare
  • 1 praf nucsoara
  • 1 plic drojdie uscata (7 gr)
  • in plus
  • condimente: seminte chimen
  • boia
  • oregano
  • etc
  • 1 ou pentru uns

Raporteaza reteta

Retete
de Laura_Nechita
Chec zebra

Chec zebra

Intr-un castron, am pus in ordine 1 cana lapte, uleiul, zaharul si am amestecat bine cu un tel. Am

42 voturi    43 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Biscuitii se macina fin fie la robot, fie cu ajutorul sucitorului. ( daca nu dispuneti de robot,

18 voturi    6 comentarii
40 min
Prajituri
Cheesecake cu afine si mure

Cheesecake cu afine si mure

Biscutii cu zaharul si fructele de goji i-am rasnit la robot, nu foarte marunt. Am adaugat untul

22 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinte sarate cu branza Placinte sarate cu branza

Drojdia proaspata se marunteste într-un castronel, se adauga o linguriță de zahăr și puțină apă caldă, cât să se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Foietaj cu sunca si branza topita Foietaj cu sunca si branza topita

Se dezgheata aluatul si se taie fasii subtiri cam cat degetul mic (vor iesi mai multe bucati) ori cat degetul mare ( mai putine). Se

0 voturi    0 comentarii
10 min
Aperitive
Specialitate cu cascaval si pasta de branza