autor:

Varadi Silvia

» » Dulciuri diverse

SPUMA CAPUCINO

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 iunie 2009

Ingrediente
125g ciocolata amaruie-kandia-55%cacao, 1 lingura granule de cafea instant(ness), 2 linguri apa fiarta, 4 galbenusuri ou, 4 albusuri, 125g zahar tos, un praf de sare, 150 ml frisca lichida(La Dorna-35% grasime)

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

2 voturi

Mod de preparare

Ciocolata se da pe razatoare,cafeaua se dizolva in cle 2 linguri de apa fiarta si se amesteca impreuna intr-un vas la bai-marin.Amestecati pana se topeste ciocolata.Lasati-o sa se raceasca.Intre timp,bateti cu telul(sau mixerul,e mai rapid)albusurile cu un praf de sare pana se intaresc si adaugati treptat zaharul pana ce compozitia devine groasa si lucioasa ca la bezele.Incorporati apoi amestecul de ciocolata topita pana amestecul este omogen.Puneti compozitia in 6 cupe,sau pahare.
Frisca se bate pana se ingrosa cu putin zahar,(dupa gust)nu trebuie sa fie foarte tare.Puneti cu o lingura deasupra spumei de ciocolata si presarati cu ciocolata rasa.Lasati la rece pentru 30-40 de minute inainte de a o servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "SPUMA CAPUCINO" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Învârtită cu dovleac

Învârtită cu dovleac

Mai intai calim dovleacul cu zahar si zaharul vanilat. Cat timp se raceste , pregatim aluatul. Se

7 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Dulciuri diverse
Crema de zahar ars in miniforme

Crema de zahar ars in miniforme

Mai intai punem 1/2 cana zahar cu o lingura de apa pe foc si il caramelizam, cu mare atentie sa nu

6 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

    TENTANTA, AM NOTAT-O DAR NU AM INCERCAT-O INCA.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 20 iunie 2009

    Este o reteta buna, incerc sa o fac si eu,felicitari.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 iunie 2009

    Am notat reteta, am sa o incerc la prima ocazie, felicitari!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

      Multumesc,sa sti ca este foarte gustoasa.

    • tradaro

      tradaro (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

      Imi place reteta. Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

15 min

2 voturi

Ingrediente

  • 125g ciocolata amaruie-kandia-55%cacao
  • 1 lingura granule de cafea instant(ness)
  • 2 linguri apa fiarta
  • 4 galbenusuri ou
  • 4 albusuri
  • 125g zahar tos
  • un praf de sare
  • 150 ml frisca lichida(La Dorna-35% grasime)

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

TENTANTA, AM NOTAT-O DAR NU AM INCERCAT-O INCA.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pere posate in vin roze Pere posate in vin roze

Se curata perele si se pun la fiert intr-un litru de vin roze impreuna cu mierea, scortisoara, anasonul, cardamomul si semintele din

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cozonac cu cacao, stafide si rahat