SPUMA CAPUCINO

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 125g ciocolata amaruie-kandia-55%cacao
  • 1 lingura granule de cafea instant(ness)
  • 2 linguri apa fiarta
  • 4 galbenusuri ou
  • 4 albusuri
  • 125g zahar tos
  • un praf de sare
  • 150 ml frisca lichida(La Dorna-35% grasime)

Mod de preparare

Ciocolata se da pe razatoare,cafeaua se dizolva in cle 2 linguri de apa fiarta si se amesteca impreuna intr-un vas la bai-marin.Amestecati pana se topeste ciocolata.Lasati-o sa se raceasca.Intre timp,bateti cu telul(sau mixerul,e mai rapid)albusurile cu un praf de sare pana se intaresc si adaugati treptat zaharul pana ce compozitia devine groasa si lucioasa ca la bezele.Incorporati apoi amestecul de ciocolata topita pana amestecul este omogen.Puneti compozitia in 6 cupe,sau pahare.

Frisca se bate pana se ingrosa cu putin zahar,(dupa gust)nu trebuie sa fie foarte tare.Puneti cu o lingura deasupra spumei de ciocolata si presarati cu ciocolata rasa.Lasati la rece pentru 30-40 de minute inainte de a o servi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gogosari in sos de mustar

Gogosari in sos de mustar

Reteta de gogosari in sos de mustar. Cum prepari gogosari in sos de mustar reteta delicioasa.

Gogosari in sos de mustar
Papricas cu pui de tara si galuste

Papricas cu pui de tara si galuste

Papricas cu pui de tara si galuste
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise