autor:

Varadi Silvia

» » Dulciuri diverse

SPUMA CAPUCINO

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 iunie 2009

Ingrediente
125g ciocolata amaruie-kandia-55%cacao, 1 lingura granule de cafea instant(ness), 2 linguri apa fiarta, 4 galbenusuri ou, 4 albusuri, 125g zahar tos, un praf de sare, 150 ml frisca lichida(La Dorna-35% grasime)

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

2 voturi

Mod de preparare

Ciocolata se da pe razatoare,cafeaua se dizolva in cle 2 linguri de apa fiarta si se amesteca impreuna intr-un vas la bai-marin.Amestecati pana se topeste ciocolata.Lasati-o sa se raceasca.Intre timp,bateti cu telul(sau mixerul,e mai rapid)albusurile cu un praf de sare pana se intaresc si adaugati treptat zaharul pana ce compozitia devine groasa si lucioasa ca la bezele.Incorporati apoi amestecul de ciocolata topita pana amestecul este omogen.Puneti compozitia in 6 cupe,sau pahare.
Frisca se bate pana se ingrosa cu putin zahar,(dupa gust)nu trebuie sa fie foarte tare.Puneti cu o lingura deasupra spumei de ciocolata si presarati cu ciocolata rasa.Lasati la rece pentru 30-40 de minute inainte de a o servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "SPUMA CAPUCINO" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Grea de ciocolata cu stafide si nuca

Grea de ciocolata cu stafide si nuca

Recomandare pentru iubitorii de ciocolata, o combinatie de arome: ghimbir, cardamon,ciocolata si

5 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Baclava

Baclava

Umplutura:Se amesteca 250gr.zahar,400gr.nuci tocate cu cutitul,100gr.nuci tocate la masina,un pliculet

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

    TENTANTA, AM NOTAT-O DAR NU AM INCERCAT-O INCA.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 20 iunie 2009

    Este o reteta buna, incerc sa o fac si eu,felicitari.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 iunie 2009

    Am notat reteta, am sa o incerc la prima ocazie, felicitari!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

      Multumesc,sa sti ca este foarte gustoasa.

    • tradaro

      tradaro (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

      Imi place reteta. Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

15 min

2 voturi

Ingrediente

  • 125g ciocolata amaruie-kandia-55%cacao
  • 1 lingura granule de cafea instant(ness)
  • 2 linguri apa fiarta
  • 4 galbenusuri ou
  • 4 albusuri
  • 125g zahar tos
  • un praf de sare
  • 150 ml frisca lichida(La Dorna-35% grasime)

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

20 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

TENTANTA, AM NOTAT-O DAR NU AM INCERCAT-O INCA.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Dulceata de cirese