autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Spuma de caise

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 250 g caise fara samburi, , 1 cl rachiu de fructe (eventual caisata), , 3 foi de gelatina, , 1/4 l frisca, , 2 albusuri, , 40 g zahar, , 50 g boabe de fistic.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Se taie caisele spalturi subtiri, se amesteca cu zaharul si rachiul de fructe si se lasa sa se patrunda aproximativ doua ore.
Se inmoaie gelatina in apa rece. Fisticul se taie marunt, albusurile se bat spuma, iar frisca doar pe jumatate.
Se pun caisele marinate in robotul de bucatarie si se maruntesc. Piureul de caise se amesteca cu frisca batuta si spuma de albusuri si se incorporeaza 3/4 din fisticul taiat.
Se stoarce bine gelatina si se lasa sa se topeasca pe baia de apa, dupa care se incorporeaza incet in spuma de caise.
Se toarna spuma in pahare sau in boluri racite si se tine o ora la frigider. Inainte de a o servi, se presara cu fisticul ramas.
Daca ti-a placut reteta noastra "Spuma de caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Spuma de caise

Spuma de caise

Se spala, se curata, se dau caisele in doua, se mixeaza citeva secunde, dupa care se adauga zaharul

5 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Spume si creme dulci
Ingheţată cu spumă de la dulceaţa de caise

Ingheţată cu spumă de la dulceaţa de caise

nu ştiu ce faceţi voi cu spuma pe care o strângeţi de la dulceaţa de caise. Iată ce am făcut

3 voturi    1 comentariu
15 min
Inghetate

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 250 g caise fara samburi
  • 1 cl rachiu de fructe (eventual caisata)
  • 3 foi de gelatina
  • 1/4 l frisca
  • 2 albusuri
  • 40 g zahar
  • 50 g boabe de fistic.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Tarta de...