Spuma de caise

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 250 g caise fara samburi,
  • 1 cl rachiu de fructe (eventual caisata),
  • 3 foi de gelatina,
  • 1/4 l frisca,
  • 2 albusuri,
  • 40 g zahar,
  • 50 g boabe de fistic.

Mod de preparare

Se taie caisele spalturi subtiri, se amesteca cu zaharul si rachiul de fructe si se lasa sa se patrunda aproximativ doua ore.

Se inmoaie gelatina in apa rece. Fisticul se taie marunt, albusurile se bat spuma, iar frisca doar pe jumatate.

Se pun caisele marinate in robotul de bucatarie si se maruntesc. Piureul de caise se amesteca cu frisca batuta si spuma de albusuri si se incorporeaza 3/4 din fisticul taiat.

Se stoarce bine gelatina si se lasa sa se topeasca pe baia de apa, dupa care se incorporeaza incet in spuma de caise.

Se toarna spuma in pahare sau in boluri racite si se tine o ora la frigider. Inainte de a o servi, se presara cu fisticul ramas.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de ciocolata cu crema caramel

Tort de ciocolata cu crema caramel

Tort de ciocolata cu crema caramel
Chiftele in aluat de bere

Chiftele in aluat de bere

Chiftele in aluat de bere. Pregatim chiftelutele amestecand carnea cu oul, ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, painea...

Chiftele in aluat de bere
Prajitura cu mere si nuci caramelizate

Prajitura cu mere si nuci caramelizate

Prajitura cu mere si nuci caramelizate
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor