autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Spuma de ciocolata

Autor: otilia21 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: otilia21 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 iulie 2010

Ingrediente
Pentru 4 portii:, , 2 albusuri, 1 praf de sare, 2 linguri zahar, 100 ml frisca lichida, 100 g glazura de ciocolata pentru tort

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

1 vot

Mod de preparare

1- se bat albusurile cu un praf de sare timp de 1/2 minut cu un mixer la viteza medie, pana se transforma in spuma.Se adauga 1 lingura de zahar, apoi se continua baterea la viteza maxima, pana se obtine o spuma tare si se pune la rece.

2-se bate frisca lichida cu restul de zahar pana se intareste si se pune de asemenea la rece.

3-se pune glazura pentru tort pe un tocator si se taie marunt cu un cutit pentru a se topi usor.

4- se topeste glazura de ciocolata pe o baie de apa, la bain-marie, apoi tava se aseaza intr-un vas cu apa rece, iar continutul se raceste un pic amestecand continuu.

5- se amesteca albusurile-spuma cu grija intr-un vas mare cu frisca batuta.Se toarna treptat glazura racita si se amesteca bine.Se lasa la frigider minim 3 ore.

6-pentru servit se introduce o lingura in apa fierbinte si se scot din spuma bucati mari, prin miscari de rotire.Se servesc doua bucati per portie si se decoreaza cu frunze de menta, ciocolata rasa si capsuni taiate in doua.
Daca ti-a placut reteta noastra "Spuma de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prăjitură cu spumă de ciocolată

Prăjitură cu spumă de ciocolată

Topesc ciocolata pe bain-marie, pun frişca şi amestec până se omogenizează. Nu fierbeţi! Torn

1 vot    2 comentarii
45 min
Prajituri
SPUMA DE CIOCOLATA IN TREI CULORI

SPUMA DE CIOCOLATA IN TREI CULORI

Crema de ciocolata amaruie: Se topeste pe baie de abur. Gelatina se pune in lapte si se lasa 5 -10

10 voturi    12 comentarii
3h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010

    Rapid si gustos!

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • 2 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri zahar
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 g glazura de ciocolata pentru tort

Raporteaza reteta

Retete
de otilia21
Pui cu ciuperci si smantana

Pui cu ciuperci si smantana

Se fierbe separat puiul 10-15 minute si cartofii curatati si taiati cubulete, dar sa nu se sfarame;

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pizza cu pui si sos Pesto

Pizza cu pui si sos Pesto

Preincalziti cuptorul la 230 de grade Celsius. Imprastiati sosul Pesto pe suprafata blatului

2 voturi    1 comentariu
1h
Paste si pizza
Salata greceasca

Salata greceasca

Tineti fiecare ingredient separat inainte de a servi, pentru a nu acapara ceapa savoarea celorlalte.

4 voturi    1 comentariu
30 min
Salate reci
ALINA BANICA

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Rapid si gustos!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Batoane cu cereale, finetti si goji