Spuma de ciocolata

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • 2 albusuri, 1 praf de sare
  • 2 linguri zahar
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 g glazura de ciocolata pentru tort

Mod de preparare

1- se bat albusurile cu un praf de sare timp de 1/2 minut cu un mixer la viteza medie, pana se transforma in spuma.Se adauga 1 lingura de zahar, apoi se continua baterea la viteza maxima, pana se obtine o spuma tare si se pune la rece.

2-se bate frisca lichida cu restul de zahar pana se intareste si se pune de asemenea la rece.

3-se pune glazura pentru tort pe un tocator si se taie marunt cu un cutit pentru a se topi usor.

4- se topeste glazura de ciocolata pe o baie de apa, la bain-marie, apoi tava se aseaza intr-un vas cu apa rece, iar continutul se raceste un pic amestecand continuu.

5- se amesteca albusurile-spuma cu grija intr-un vas mare cu frisca batuta.Se toarna treptat glazura racita si se amesteca bine.Se lasa la frigider minim 3 ore.

6-pentru servit se introduce o lingura in apa fierbinte si se scot din spuma bucati mari, prin miscari de rotire.Se servesc doua bucati per portie si se decoreaza cu frunze de menta, ciocolata rasa si capsuni taiate in doua.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise