Spuma de ciocolata

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Spuma de ciocolata

Ingrediente

  • Reteta este pentru 4 portii:
  • 1. 250 ml de smantana dulce pentru frisca
  • 2. 150 gr de ciocolata amaruie
  • 3. 2 oua
  • 4. 2 linguri de zahar fin

Mod de preparare

Am descoperit ca nu-i bine sa decretezi lucruri, sa le zici ca adevaruri absolute despre tine ori preferintele tale, pentru ca in timp se pot schimba. Astfel ca, desi, dupa trufe de ciocolata, bomboane de ciocolata si crema de ciocolata, poate parea destul de limpede ce trebuie sa contina desertul meu preferat, tin sa relativizez un pic lucrurile, cat sa nu par incremenita-n proiect :). Dar toate ca toate, indeajuns cu relativismul, spuma aceasta este un desert pe cat de simplu, pe atata de fin, neparat de incercat! Iar pentru o prezentare regala tot ce ai nevoie sa faci este sa o prezinti in niste cupe mai deosebite. "Regala" si pentru ca este inca o reteta din cartea de bucate a Principesei Margareta. :)

Separi albusurile de galbenusuri. Smantana dulce si ciocolata rupta bucati le topesti la bain-marie, amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn. Cand toata ciocolata s-a topit, adaugi galbenusurile si mai lasi pe foc cam un minut, continuand sa amesteci. Lasi compozitia sa se raceasca vreo 10 min. Albusurile le bati spuma, impreuna cu zaharul, ca pentru bezea si le adaugi peste compozitia de ciocolata si galbenus, tot cu o lingura de lemn, amestecand de jos in sus, printr-o miscare de rasturnare a compozitiei dinspre fundul vasului spre marginea lui, pentru o mai buna "aerare" a cremei. Servesti abia dupa ce ai lasat-o la frigider pentru macar 3-4 ore.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise